четвер, 15 грудня 2016 17:47

Укрзалізниця призупинила резервування квитків на потяги через інтернет

Неділя, 4 грудня, 10:32

Полтавець 46-річний Павло Перетятько закопує двох середньоазійських вівчарок – алабаїв. Знайшов тварин мертвими, коли зранку приїхав на власну дачу за містом. Псів хоронить у посадці навпроти дому.

– Маліку було 6 років, а Джиму – 7. Шкода собак до сліз. Відчуття наче не тварин, а людей закопую. Прикипів до них. Сам вибирав, коли купував. Наймав кінолога, щоб із ними займався. Всі команди виконували. Дачу ідеально охороняли. З двору навіть залізної банки не пропало. Годувати щодня їздив, інколи син підміняв, – розповідає Павло Михайлович. – Упевнений, що тварин потруїли. Бо обоє перед смертю рвали, а біля будки знайшов шматок м'яса, якого їм не приносив. Підозрюю робітників, що облаштовували мені кухню і туалет. Наймав їх через оголошення. Наодинці не залишав. Тиждень тому роботи закінчили. Все ходили й розпитували за дім, як часто тут буваю. Я по простоті душевній розповів. Тільки зараз розумію, що даремно. Видно, ще тоді задумали пограбувати. Собакам отруйного м'яса накидали. Але в дім так і не пролізли. ­Мабуть, розраховували, що алабаї зразу здохнуть. А вони ще кілька годин служили. Скоріше за все, у злодіїв нерви не витримали. Втекли.

Наступного дня Павло Перетятько облаштовує в будинку сигналізацію. Разом із чотирма друзями домовляється кілька ночей спати на дачі без світла. Сподівається зловити крадіїв, якщо ті прийдуть

Автор: УНІАН
  Новорічну ялинку встановили на столичній Софійській площі 4 грудня. Дерево заввишки 26 метрів привезли з Івано-Франківської області. Коштує близько 50 тисяч гривень. Ялинку прикрасять іграшками та 42 тисячами ліхтариків. Святковий ярмарок і місто розваг на Софійській і Михайлівській площах відкриють 15 грудня
Новорічну ялинку встановили на столичній Софійській площі 4 грудня. Дерево заввишки 26 метрів привезли з Івано-Франківської області. Коштує близько 50 тисяч гривень. Ялинку прикрасять іграшками та 42 тисячами ліхтариків. Святковий ярмарок і місто розваг на Софійській і Михайлівській площах відкриють 15 грудня

А в цей час:

– Хай цей мороз буде проклятий, – каже харків'янин 25-річний Ігор Мотієнко братові 22-річному Максиму.

Той відчиняє вхідні двері приватного будинку. Із нього Ігор не міг вийти 3 год. Через нічний мороз замерз замок.

– Дім від діда дістався. Півтора року тому він помер. Переїхав сюди жити, аби не тулитися у двокімнатці з батьками і братом, – розповідає Ігор. – О 9:00 мав бути в центрі міста на побаченні з дівчиною. За півтори години спробував вийти, а ключ – не провертається. Стукав, гепав – безрезультатно. Зрозумів, що механізм замерз. Поливав кип'ятком – не помогло. Дійшло, що замок примерз із вулиці. Набрав Катю все пояснити. Вона не повірила. Сказала, що я просто не хочу її бачити і кинула слухавку. Виліз би через вікно, але відчиняється лише форточка. Прийшлося брата викликати. Через вікно подавав йому чашки з кип'ятком, а він лив їх на замок. Із горем пополам відкрили.

53-річна Олена Масловська із селища Оброшине Пустомитівського району на Львівщині березовим віником виганяє трьох циганів із 5-річною дитиною з двору. Прийшли просити картоплю і гроші. ­Тікають. Йдуть жебракувати далі вулицею.

– Сьогодні Введення, а вони із самого ранку приперлися. А всі ж знають, що цього дня в гості ходять лише здорові й молоді чоловіки. Тоді буде рік щастити. А як нікчемне й бідне зайде – рахуй, цілий рік пропав, – каже Олена Володимирівна. – Три роки тому цього дня сусідка прийшла таблетку від голови позичати. Так ми після цього з нещасть не могли вибратися. Донька розлучилася, син машину розбив, а чоловіка з роботи скоротили. Відтоді у свято Введення навіть на телефонні дзвінки сестри не відповідаю. Спілкуюся лише з чоловіками.

Цигани ходять селищем до 16:00. Напросили чотири мішки картоплі.

– Більше ніколи в житті тобі дитину не дам! Покидьок! У мене за ці дні ледь серце не стало! – кричить киянка 29-річна Вікторія Мак на колишнього чоловіка Юрія, 34 роки.

Він заводить у її квартиру сина 5-річного Артема й іде. Дитину Вікторія не бачила тиждень.

– Пообіцяв на пару днів малого взяти погратися. А в результаті повіз його до своїх батьків в Івано-Франківську область. По телефону сказав, що він так вирішив, бо має право. Наплював, що дитина ходить у садок, займається англійською з репетитором. І мене більше жодного разу не набрав, – говорить Вікторія. – Думала їхати по малого, але стримала сестра. Вирішила перетерпіти. Щодня заспокійливі пила і молилася. Якби сьогодні не привіз – заявила б у поліцію. Але й так, мабуть, подаватиму у суд. Хочу, аби дозволили бачити сина лише в мене дома. Думаю, справу виграю. З чоловіком три роки не живемо разом. За цей час він не більше пари тисяч гривень на малого виділив.

  Поліцейські 30 країн одночасно провели операцію з ліквідації кібер-групи Avalanche. Хакери щодня інфікували до півмільйона комп’ютерів у цих державах. Запускали вірус, що викрадав особисті дані й інформацію про банківські рахунки.  ”Якщо напаскудити у віртуальному світі, смердіти буде реально”, – упевнений художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Поліцейські 30 країн одночасно провели операцію з ліквідації кібер-групи Avalanche. Хакери щодня інфікували до півмільйона комп’ютерів у цих державах. Запускали вірус, що викрадав особисті дані й інформацію про банківські рахунки. ”Якщо напаскудити у віртуальному світі, смердіти буде реально”, – упевнений художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

Від 1 грудня Укрзалізниця призупинила резервування квитків на потяги через інтернет. Бо більшість місць у поїздах до новорічних свят притримують шахраї – щоб перепродувати пасажирам за вищу ціну, ніж у касах. Заборону знімуть після 7 січня 2017 року. Зараз квитки через інтернет можна лише купити одразу.

23 329 українців навчаються в польських університетах

13 908 українців призвали цього року на строкову службу в армію

"Володимир Путін запитав у дев'ятирічного хлопчика, де закінчується Росія. Той відповів, що на Беринговій протоці. Путін сказав: ніде. І це не жарт. Ця формула живе у свідомості людини, яка мріє про імперію. Бо та готова розширюватися доти, доки не добереться до кордонів іншої імперії", –

Павло КАРАЗІН, публіцист

Випивали зі знайомим, і він зізнався, що заробляв гроші, кидаючись під машини на пішохідних переходах. Вибирав автівки, що їхали повільно. Корчився від болю. Коли виходив водій, вимагав у нього тисячу гривень. За це обіцяв не викликати поліцію. За місяць виходив на "роботу" до 15 разів. "Зароблені" гроші витрачав на алкоголь, мобільні телефони й дівчат. Максимум отримував подряпини й синці. Але півтора року тому вибіг на перехід, а водій відлупив його битою. Сказав, не вперше зустрічає таких шахраїв. Відтоді знайомий намагається вигадати новий спосіб "заробітку". На роботу йти не хоче.

Віктор КУЩ

Грип троюрідна сестра перенесла на ногах. Бо начальник пригрозив звільненням, якщо візьме лікарняний. За пару тижнів після хвороби в неї почало сильно боліти серце, з'явилася задуха. Лікарі знайшли порок серця. Сказали, це – ускладнення від грипу, який нормально не лікувала. Коли начальник дізнався про діагноз, звільнив сестру. Гроші за останній місяць роботи досі не віддав.

Вікторія СЕМЕНЕНКО

Онищенко насолоджується помстою

Народний депутат-утікач Олександр Онищенко постійно зливатиме компромат про президента і його оточення. Це може коштувати Порошенку другого терміну, розвалу коаліції та перевиборів парламенту.

Онищенко тримає президента в постійній напрузі. Якщо видасть усю інформацію – скандал триватиме тиждень. Його "переб'ють" – відкриють ще один якийсь театр, який не влаштовуватиме киян. Але класика викиду компромату – коли іншій стороні дають змогу коментувати. Вона спростовує інформацію, наводить аргументи. Наступна порція викриття – вже проти цих аргументів.

Онищенко сидить у Лондоні й насолоджується помстою.

Микола ДАВИДЮК, політолог

Янукович може розповісти про закулісні домовленості

Виставляти Януковича як свідка не можна було. Це – девальвація Революції гідності. Однак президент і генпрокурор пішли на це. Бо як підозрюваний він може розповісти про закулісні домовленості з представниками нинішньої влади.

У неї достатньо проблем. Щоб відволікти суспільство, пропонує шоу – Януковича. Його організували явно за домовленістю з Кремлем.

Об'єктивне розслідування справи можливе років за 20. Коли всі причетні до тих подій підуть із життя або вже не впливатимуть на політику.

Олександр КОЧЕТКОВ, політолог

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

Щоранку чоловік підвозить на роботу. Цілую його й біжу. Коли захворів, викликала таксі. Замість розплатитися, за інерцією поцілувала таксиста й вискочила з машини.

Ольга, 35 років

 

Друг поїхав працювати в Польщу. Отримує 2 тисячі злотих. 900 вистачає, щоб ­заплатити за житло й купувати їжу. Вихідними подорожує Європою. В Україну повертатися не хоче.

Юрій, 28 років

Брат жив у Донецьку і ­довго підтримував бойовиків. Сперечався з дружиною із Західної України. Після ­загибелі Мотороли пішов на ­похорон. Повернувся розчарований. Казав, що ніколи такого цирку не бачив. ­Переїжджають на Франківщину. Житимуть із батьками дружини.

Максим, Одеса

Зараз ви читаєте новину «Укрзалізниця призупинила резервування квитків на потяги через інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути