четвер, 07 липня 2011 12:40

У Луцьку під час оформлення ДТП п'яний водій побив двох даїшників, а третього вкусив за ногу

 

Понеділок, 4 липня, 20.52

У касах Київського вокзалу в Полтаві через грозу та перепад напруги водночас вимикаються всі комп'ютери. Квитки не продають. Біля одного віконця скупчується велика черга.

- Мені на Київ треба, поїзд буде зовсім скоро. Що робити? - скаржиться брюнетка з витатуюваним на плечі ієрогліфом.

Касирка стенає плечима й показує на чорний монітор.

- Ото цивілізація, - хмикає чоловік у блакитній сорочці. - Літаки, ракети літають, а тут не можуть зробити, щоб гроза на роботу комп'ютерів не впливала.

За кілька хвилин на вокзалі повністю гасне світло. Люди зойкають, дехто витягає мобільники, присвічує ними.

Світло вмикають за хвилю-другу, але гучномовці не діють. Працівниця вокзалу виходить на середину зали, кричить, що касири виписуватимуть квитки вручну. Потім оголошує, який потяг прибуває. Люди біжать до перону.

Комп'ютери в касах запрацюють за півтори години.

А в цей час:

20-річний Іван Скоропляс із міста Збараж Тернопільської області кладе плити на Русанівській набережній у Києві. Одна важить 180 кг. Працюють учотирьох.

- Прораб сказав, у середу буде Янукович, треба все встигнути.

До роботи залучені комунальні підприємства усіх 10 районів Києва. Розрівнюють чорнозем, кладуть бордюри, зрізають гілля. Машини миють асфальт, трактори риють землю, розбивають клумби. Мають закінчити до ранку середи. На набережній святкуватимуть Івана Купала.

59-річний Нестор Мороз рве часник на своєму городі в райцентрі Кам'янка на Черкащині. За два тижні це перший день без дощу, люди змогли вийти на город.

– Ох і налило, Валю, головки геть розмокли, а зубки аж світяться од води, – каже 59-річній дружині.

Урожай подружжя складає на купки. Із чверті сотки збирають кілька оберемків, переносять у сарай. Там пучки мокрого часнику підвішують під стелю для просушки.

– Цибулю копати ще рано, бо бадилля геть зелене. Хоча й кисне в мокрій землі, - говорить хазяїн.

– Я завжди казала: не треба в Бога просить дощу. Бо випросили на свої голови. Ще трохи - й все погниє, - дорікає через тин Нестору Васильовичу сусідка Наталія Чернега.

25-річні вінничанки Марина Гуменюк та Ольга Копитко фотографуються біля великого дороговказу. Він стоїть на площі в місті Бар Вінницької області.

- Їхали із села від бабусі, захотіли зробити фотки. Напрямок на Вінницю позначений як "доля". А на бабусине село - "щастя". З іншого боку написано англійською - Матня, Капцанівка, - розповідає Марина.

- То райони в Барі так називають по-народному, - пояснює місцева жителька Надія Миколаївна.

Наступного дня зранку в Барі відкриють найвищий в Україні дороговказ. Заввишки 5,7 м, зроблений із червоного дуба. До стовпа прикріплені 52 дощечки з напрямками до міст України і Європи та відстанню до них.

Що світ дізнався про Україну за тиждень

Баптистський проповідник Марк Ріхт приїжджає в Україну. Для навернення людей до Бога він використовує спорт. Протягом 18 днів Марк Ріхт проповідуватиме в Україні Євангеліє та навчатиме молодь грати в баскетбол і футбол, розповідає радіостанція WRWR із містечка Ворнер-Робінс у США.

Студенти з Анголи, які навчаються у Вінниці, вимагають відкрити дипломатичне представництво їхньої держави в Україні. Зараз оформлюють візи в Москві, кажуть, там їм створюють багато проблем. До товариства ангольських студентів Вінниці входить 81 громадянин цієї країни. 44 вивчають медицину, 37 - інформатику та електроніку, повідомляє інформагентство Angola Press.

Найдорожчу в світі бритву виготовила фірма Bright Light Ventures зі США. Коштує виріб $100 тис. Леза - зі штучного білого сапфіру, його виробили в українській лабораторії. Вістря леза 80 атомів завтовшки. Це в п'ять тисяч разів тонше за волосину, пише британська газета The Daily Mail. Компанія стверджує: бритва буде гостра протягом року.

Індія збирається продавати картоплю до України. Може йтися про 100 тис. т, пише спеціалізований сайт про агробізнес Agra-net.

 

У Маріуполі Донецької обл. бездомним заборонили працювати вантажниками на ринках. Охорона має не пропускати їх на територію ринків увечері та вночі. Міськрада пояснює це тим, що майже всі хворі на холеру жителі міста - безпритульні.

В Одесі міська вдала заборонила проїзд повз будівлю СБУ на вул. Єврейській. У транспортному департаменті кажуть: на прохання есбеушників.

У Луцьку під час оформлення ДТП п'яний водій побив двох даїшників, а третього вкусив за ногу. 37-річний чоловік Mercedes'ом виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з "ВАЗ-2106".

 

144 000 мічених гривень отримала 30-річна жителька міста Каховка на Херсонщині за новонароджену доньку. Породіллю затримала міліція. Покупців шукала з п'ятого місяця вагітності. За виручені гроші хотіла купити квартиру.

"Я якось непомітно, відкладаючи частину зарплати на своєму ощадному рахунку, отримав майже мільйон гривень"

Микола АЗАРОВ, прем'єр-міністр, про свої доходи за минулий рік

"Це було так. Чітко й однозначно було сказано - рекету не буде. Причому так - два дні. Через два дні хтось попадеться, не віднесуть ноги - закопаємо. На цьому все закінчилося"

Віктор ЯНУКОВИЧ, президент, про те, як йому вдалося подолати рекет під час роботи на посаді губернатора Донеччини

 

 

 

Кличку пощастило, що бій із Хеєм не судив суддя Печерського суду. Бо тоді переміг би  Янукович.

Пограбували квартиру депутата Верховної Ради. Зі слів нардепа, у нього нічого не зникло. А от у його тестя й доньки викрали на 3 мільйони доларів.

- Арбузов похвалився, що Нацбанк скоро запустить свій супутниковий телеканал.

- А навіщо банку телеканал?

- Щоб українцям показувати гроші тільки по телевізору.

- Чому в Україні в державних установах немає сексу?

- Тому що всі працівники - близькі родичі.

 

Зараз ви читаєте новину «У Луцьку під час оформлення ДТП п'яний водій побив двох даїшників, а третього вкусив за ногу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути