вівторок, 19 квітня 2016 17:12

Трьох спостерігачів ОБСЄ звільнили за участь у весіллі бойовика

Неділя, 10 квітня, 11.15

Близько 50 чоловіків у балаклавах і з георгіївськими стрічками покладають квіти до пам'ятника Невідомому матросу в Одесі. Вигукують проросійські гасла. Цього дня відзначають 72-гу річницю визволення міста від фашистів. До одного з них підходить одесит і зриває георгіївську стрічку. Зчиняється бійка.

– Доки не з'явилися ці у балаклавах – тут була мирна хода. Були міські чиновники, священики. Хотіли покласти квіти до меморіалу "Крила Перемоги", – розповідає 25-річний Олександр Ганич. – Конфлікт спалахнув, коли біля пам'ятника всі побачили букет зі стрічкою з кольорами російського прапору.

В бійку встряють представники "Правого сектора" і "свободівці". Проросійськи налаштовані мітингарі відступають до Будинку профспілок на Куликовому полі. Кричать, що там 2 травня 2014-го від рук "фашистів" загинули їхні товариші (Будинок профспілок горів під час сутичок українських та проросійських активістів. Загинули 39 людей. – Країна). Територію оточують поліцейські. Застосовують сльозогінний газ і кийки. Двох людей арештовують. Для решти утворюють коридор зі щитів. Натовп розходиться.

– Бійка сталася, бо на Куликове поле не пустили проукраїнських активістів. У тому числі й поліцейські, – говорить Сергій Стерненко з одеського "Правого сектора".

Автор: dumskaya.net
  Проукраїнський активіст б’ється з проросійськи налаштованим учасником ходи в Одесі біля пам’ятника Невідомому матросу. Сутички сталися в день відзначення 72-ї річниці звільнення міста від фашистів
Проукраїнський активіст б’ється з проросійськи налаштованим учасником ходи в Одесі біля пам’ятника Невідомому матросу. Сутички сталися в день відзначення 72-ї річниці звільнення міста від фашистів

А в цей час:

Слідчі Бродівського райвідділу поліції опитують жителів села Ясенів на Львівщині. Шукають свідків аварії на трасі Київ – Чоп уночі 8 квітня. Тоді автомобіль збив вагітну жінку. Інше авто Peugeot у темряві повторно переїхав уже мертву жінку.

– Загибла не наша. Кажуть, ніби з Житомирської області. Хтозна, що тут робила. Може, хто дорогою з машини викинув, – припускає 49-річний Петро Іванович із Ясенова. – Одні говорять, що її збила машина і водій утік. А другі – що вона спала на дорозі.

Жінка перебігала трасу в недозволеному місці, говорить поліція.

– На вигляд їй 25–30 років. По дорозі йшла боса. Капці стояли трохи далі від місця аварії. Можливо, перед смертю пила алкоголь, – каже Ярема Ожибко з патрульної поліції Львова.

Тіло жінки доставили в морг Бродівської райлікарні. Правоохоронці встановлюють її особу.

  Понад 60 відсотків учасників консультативного референдуму в Нідерландах висловилися проти ратифікації угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Після такого ми не зможемо продовжити процес її затвердження, каже прем’єр-міністр країни Марк Рютте.  ”Якщо вам не вдалося потрапити до раю, можливо, ви ще не вмерли”, – розмірковує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Понад 60 відсотків учасників консультативного референдуму в Нідерландах висловилися проти ратифікації угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Після такого ми не зможемо продовжити процес її затвердження, каже прем’єр-міністр країни Марк Рютте. ”Якщо вам не вдалося потрапити до раю, можливо, ви ще не вмерли”, – розмірковує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

Вінницький художник 41-річний Володимир Козюк обмотує плівкою картини з власного зібрання та складає їх в автомобіль. Відвезе у столичний Музей народного мистецтва. Всього планує подарувати закладу 1500 робіт. Усі – з приватної колекції.

– Серед експонатів – зібрання народних ікон, листівок і фотографій, – розповідає Володимир Козюк. – Колекція ікон – найбільша в Україні. Збираю їх із 10 років. Маю 250. А в колишнього президента Віктора Ющенка їх близько 50.

Колекцію внесли до Книги рекордів України. 12 квітня Володимир Козюк у Києві відкриє власну виставку.

– Кожна ікона – по-своєму гарна. Якщо подумати, скільки їм років і скільки зусиль треба було, щоб їх зібрати, то це приголомшує, – каже 36-річний Олег Іваненко, голова редакційної ради національного проекту "Книга рекордів України".

Володимир Козюк зібрав також найбільші колекції дореволюційних листівок, фотографій хат під стріхою і людей у вишиванках.

– Щоб я більше тебе, скотину, вдома не бачила! Дитину на алкоголь проміняв! – кричить харків'янка 34-річна Інна Кобзар.

Проганяє з квартири чоловіка Олександра, 35 років. Напередодні він украв зарплату дружини та прогуляв у нічному клубі.

– Учора ввечері у 8-річного сина Кості піднялася температура до 39 градусів. Викликала знайомого лікаря. Та оглянула дитину й виписала потрібні ліки. Думала, їй 80 гривень на таксі додому дати, відкрила гаманець, а він – порожній. Хоча зранку там лежало 2 тисячі гривень із зарплати. Почала дзвонити чоловіку, а в нього телефон відключений. Зрозуміла, що він і вкрав. Проблеми з алкоголем у нього не вперше. Гуляв усю ніч. А це прийшов додому. В усьому зізнався. Просить вибачення, але більше йому не вірю. Будемо розлучатися.

"Три офшори по тисячі доларів? Здається, справжня зрада полягає в тому, що президент не відповідає рівню зради, якої від нього очікує народ", –

Зураб АЛАСАНІЯ, генеральний директор Національної телекомпанії України

Півтора місяця шукали львівські поліцейські жінку-водія червоного Volkswagen Touareg. 20 лютого вона зупинила машину посеред трамвайної колії на вул. Личаківській. Погрожувала водію електротранспорту. Втекла, коли пасажири викликали поліцію. Тепер має заплатити 510 грн штрафу.

Трьох спостерігачів ОБСЄ звільнили за участь у весіллі бойовика на прізвисько Бабай. Святкували у місті Стаханов на Луганщині торік у червні. Фотографію представників ОБСЄ з нареченими у мережу виклав журналіст Євген Спірін.

Президент залишається бізнесменом

Весь великий український бізнес висить в офшорах. Щоб гроші не виводили, треба зняти більшість обмежень на валютному ринку. І реформувати суди та прокуратуру.

Створення офшорних компаній – нормальна практика для крупних корпорацій. Це допомагає оптимізувати податки. З поглядуу бізнесмена – зрозуміло й раціо­нально. Проблема в тому, що президент залишається бізнесменом і намагається менше заплатити в бюджет, коли в країні криза.

Сергій ФУРСА, інвестиційний банкір

Українська політика має змінитися

Референдум у Нідерландах для України не критичний. Зону вільної торгівлі ­не ­скасують. А економічна частина угоди з ЄС для нас важливіша за політичну. Але це – серйозний імпульс для змін української політики. Щоб продовжувати рухатися шляхом європейської інтеграції, потрібні внутрішні зміни.

Євген МАГДА, політолог

Різких стрибків курсу гривні не буде

На валютному ринку зараз – очікувана стабілізація після перепадів, які гривня пережила в лютому-березні.

Це було пов'язано з політичними ­ризиками. Експортери притримували валюту, чекаючи, що гривня подешевшає. Зараз – почали її продавати.

Курс залежатиме від того, чи сформують ефективний уряд і чи продовжить МВФ своє фінансування. Однак ці ризики незначні, тож відчутної девальвації не очікують.

Ярослав ЖАЛІЛО, економіст

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

Дід після 70 років почав курити коноплю.

Вирощував її для себе на городі. Щодня сидів на дворі і пихтів люлькою по 2 години. За рік схуд на 10 ­кілограмів, покращився обмін речовин. Прожив до 98.

Віталій ШЕВЧЕНКО, 32 роки, Харків

 

Однокурсниця вийшла заміж за турка і пере­їхала до нього. Чоловікові родичі не могли її сприйняти, бо мала вищу освіту й багато читала. Коли народила ­доньку – свекруха забрала її на виховання. Щоб від ­матері не "набралася освіченості".

Ілона, 32 роки, Миколаїв Львівської області

Поверталася пізно ввечері з роботи. В темряві напав хлопець, повалив на землю і хотів зґвалтувати. Сказала, що хвора на СНІД. Злякався і втік.

Марина, 29 років

Батько роздрукував порт­рет Порошенка, поставив у глибоку миску і кидає туди обгортки з-під цукерок Roshen. Заповнив на третину. Каже, коли обгортки вкриють портрет – Порошенко перестане бути президентом.

Леонід, 30 років, Дніпропетровськ

Прабаба прожила 97 років, але за паспортом мала 107. Паспортистка помилилася, коли виписувала документ. Дід робити уточнення не пішов, бо тим, хто дожив до 100 років, дозволили не платили за газ.

Ігор, 37 років

Зараз ви читаєте новину «Трьох спостерігачів ОБСЄ звільнили за участь у весіллі бойовика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути