вівторок, 19 квітня 2016 12:30

Ребров залишиться в "Динамо"

Київське "Динамо" випереджає донецький "Шахтар" на п'ять очок у турнірі української футбольної прем'єр-ліги. Така перевага фактично гарантує столичному клубу другий поспіль чемпіонський титул. У 2010–2014-х перше місце виборював "Шахтар".

Однак якість гри "Динамо" 2016 року – посередня. У чвертьфіналі Кубка України за підсумком двох матчів чемпіон поступився "Олександрії". Футболісти не прогресують, це позначається на командній грі. З'являються претензії до тренерського штабу. Сергій Ребров має контракт до літа наступного року. Але після закінчення цього сезону спливає термін угоди в його найближчого помічника – іспанця Рауля Ріанчо.

НИНІШНІЙ СТАН "ДИНАМО" ОЦІНЮЄ 36-РІЧНИЙ КИРИЛО КРИЖАНОВСЬКИЙ, ГОЛОВНИЙ РЕДАКТОР ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛУ FOOTBALL.UA

  Головний тренер київського ”Динамо” Сергій Ребров (на фото ліворуч) та його іспанський помічник Рауль Ріанчо. Вони познайомилися у російському ”Рубіні” з Казані, коли українець грав за цей клуб, а Рауль був помічником головного тренера Курбана Бердиєва. За ініціативи Реброва Ріанчо поповнив тренерський штаб ”Динамо” ще коли його очолював Олег Блохін
Головний тренер київського ”Динамо” Сергій Ребров (на фото ліворуч) та його іспанський помічник Рауль Ріанчо. Вони познайомилися у російському ”Рубіні” з Казані, коли українець грав за цей клуб, а Рауль був помічником головного тренера Курбана Бердиєва. За ініціативи Реброва Ріанчо поповнив тренерський штаб ”Динамо” ще коли його очолював Олег Блохін

Ребров за час перебування на посаді головного тренера "Динамо" провів два зимові збори – вони триваліші за літні. Цього сезону команда готувалася не тільки до внутрішніх змагань, а й до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів проти англійського "Манчестер Сіті". Програла практично без боротьби. Чи були прорахунки тренерського штабу в підготовці?

– Я дорікав би Реброву, якби "динамівці" поступилися фізично. Але темп матчів вони витримали. У другому таймі київського поєдинку навіть додали, наприкінці гри в Манчестері також мали певну перевагу. Але "динамівці" припустилися занадто багато помилок. Вони звикли, що в чемпіонаті України мають час на роздуми. У Лізі чемпіонів його не дають.

"Динамо" зіграло проти "Манчестер Сіті" у свою силу. Можливо, занадто легко поступилося вдома (з рахунком 1:3. – Країна). Але сили команд в українській прем'єр-лізі незіставні. Футболісти це знають і не викладаються сповна. Крім Ярмоленка. Той працює на своє майбутнє, яке бачить у закордонному клубі.

Чи можуть бути претензії до Реброва у президента клубу Ігоря Суркіса?

– Він дорікнув тренеру за зимовий відхід Кравця. Але якщо гравець хоче виступати у сильнішому чемпіонаті, то як йому це заборонити? Наскільки мотивований Кравець був би весною? Тим більше, він не був основним форвардом.

Промахнувся Ребров із заміною Кравцеві. У Беседіна і Яремчука немає потрібного рівня.

"Динамо" в кубковому протистоянні програло "Олександрії". Хіба тут немає провини Реброва?

– Кияни поступилися нижчій за класом команді. Та ще й за підсумком двох матчів – тобто елемент несподіванки був знижений. Але Ребров діяв логічно. "Динамо" мало перевагу перед повторною зустріччю. Тренер вирішив перевірити кількох резервістів. Однак ті його підвели. Кияни не впоралися з проблемами, які виникли під час матчу. І цим можна дорікати тренерському штабу.

Якщо резервісти не впоралися з "Олександрією" – це означає нагальну потребу купувати нових гравців?

– Їх у киян – купа. Вони на контракті у Суркіса, але грають у "Говерлі", "Ворсклі". Це проблема "Динамо". Віддають в оренду футболістів, а там ті не ростуть. Де М'якушко? Чому не грає Хльобас?

Візьміть "Шахтар". Ордець виступав за Маріуполь, а тепер виходить у матчах Ліги Європи як перший дублер основної пари захисників. Був у "Зорі" Малишев – тепер гравець основного складу "Шахтаря". Донецький клуб "розміщає" своїх футболістів в оренду краще за "Динамо".

Чи може Ребров улітку залишити клуб?

– Навряд. Хоча він не заперечує цю можливість. Таким чином робить послання Суркісу: потрібно шукати заміну Ярмоленку. А якщо піде, наприклад, і Драгович? Як далі розвивати гру?

Очевидно, "Динамо" знову стане чемпіоном. Це зміцнить позиції Реброва в розмові про трансферні вимоги з керівником клубу. Він попросить продовжити контракт з іспанським помічником – чому Суркіс має заперечувати?

А якщо Рауль Ріанчо отримає пропозицію самостійної роботи чи його не влаштують фінансові умови – Ребров сам потягне?

– Навряд чи він розраховує все життя працювати з Раулем. Усі через це проходять. У Фергюсона змінювалися помічники, Віллаш-­Боаш пішов від Моуріньйо. Це – нормальний процес, і Ребров не може не розуміти цього.

Зараз ви читаєте новину «Ребров залишиться в "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути