середа, 10 квітня 2013 16:25

Не знаю, хто нападає на європейок. Наші жінки значно красивіші

Привабливим європейкам і туристам із дорогими фотоапаратами не радять подорожувати Індією самим

На 25 відсотків менше туристів відвідали Індію із січня по березень, порівняно з таким самим періодом торік. Відмовляються від запланованої поїздки переважно жінки. Пояснюють, що бояться бути зґвалтованими. Натомість обирають Таїланд, В'єтнам та Філіппіни. Торік Індія заробила на туризмі 17,7 мільярда доларів.

За останні півроку в Індії сталися кілька резонансних жорстоких групових зґвалтувань. У грудні торік у столиці Нью-Делі шестеро познущалися в міському автобусі з 23-річної студентки. Від численних травм вона померла в лікарні. Це викликало акції протесту, люди вимагали захистити жінок і зробити жорсткішою відповідальність за сексуальні злочини.

За три місяці шестеро індусів зґвалтували 39-річну швейцарку, що разом із чоловіком подорожували країною велосипедами. Нещодавно в місті Агра британка мусила стрибати з вікна другого поверху готелю, щоб урятуватися від домагань менеджера, який увірвався до кімнати.

Уряд збільшив термін покарання ґвалтівникам із 7–10 років до максимальних 20. Смертну кару застосовуватимуть до кожного, чия жертва помре чи впаде в кому.

Кожні 20 хвилин у Індії ґвалтують жінку, за даними Національного бюро злочинності

Рахім КАРАДА, 54 роки, поліцейський, Панаджі:

– У лютому ми визнали, що не здатні впоратися з проблемою зґвалтувань і злочинами щодо туристів. Кількість випадків стала критичною – щотижня щонайменше два. ­Частину замовчували, але про половину інформація виринала в ЗМІ. Владі, щоб уникнути міжнародних скандалів, довелося закликати туристів утриматися від поїздок до нас, доки не стабілізуємо ситуацію.

Я можу впевнено сказати, що злочинів не стане менше. Не втовкмачиш кожному культуру поведінки, не перевіриш, що там робиться в голові. Ми рекомендували туристкам не користуватися таксі. Однак більшість ігнорували пораду. Тоді ми почали просити жінок, щоб не сідали самі у машину. ­Отримали три поспіль зґвалтування двох ­дівчат. ­Одного ­разу таксист викрав їх і знущався майже тиждень. ­Сусіди чули ­крики, але нічого не робили. Залишається відмовляти туристів їхати сюди.

Індуси дуже сексуально активні. Коли бачать туристку в європейському купальнику, втрачають глузд. Англійки й німкені скаржилися на непристойні жести, які показували підлітки. Ми вислухали, але скарги навіть не реєстрували.

Поки що маємо змиритися з тим, що туристичний бізнес переживає не найкращі часи. Дійшло до маразму. Отримали наказ не звертати уваги на чоловічу проституцію. Мовляв, із постійним коханцем іноземки будуть захищені від зґвалтувань.

Ванкатеш ПЕДНІКАР, 32 роки, бізнесмен, Гоа:

– В Індії зґвалтування стаються не набагато частіше, ніж у інших країнах. ­Просто роздули проблему. У нас небезпечні кілька місцевостей, наприклад, штат Уттар-Прадеш. Там багато неосвічених людей, які одразу після школи йдуть тяжко працювати. У Гоа таких проблем нема. Тут туристів не меншає.

У мене є дівчина. Не боюся, що її хтось зґвалтує, бо ми живемо у безпечному місті. Не знаю, хто нападає на європейок. Наші жінки значно красивіші.

Сідху ФАЛАРІ, 18 років, студентка, Панаджі:

– Хоч у нас і спокійно, та я понад чотири місяці повертаюся додому зі старшим братом. Так захотіли батьки, коли заговорили про зґвалтування. У брата зазвичай заняття ­закінчуються раніше, то він чекає мене з пар разом із друзями. Останнім часом робить це неохоче. Свариться з батьками, що більше не водитиме мене додому, бо в нього на це нема часу. Мені спільні друзі розповіли, що у брата з'явилася дівчина. Старшим про це не кажу, бо й самій набридло, що не можу нікуди сама піти.

Сінді ВАРІНДЕР, 22 роки, продавець, Мапуса:

– Допомагаю батькам продавати килими. Продажі дуже впали. Туристів зараз мало, бо бояться. Раніше могли за день зо два килими продати, а зараз добре, якщо збуду один на тиждень. До нас не їдуть, хоча зараз для іноземок в Індії море пільг. Друг працює дворецьким у готелі. Каже, жінок-туристок реєструють без черги, пропонують безкоштовно пляшку вина. У більших готелях для них виділили цілі поверхи, де не селять жодного чоловіка. Прислуга там також тільки жінки.

У Індії на 900 жінок припадає понад тисячу чоловіків. Може, і шукають розваг з іноземками, бо своїх мало. У нас часто ґвалтують власних дружин. Але це не вважають злочином. Та й жінки рідко скаржаться у ­поліцію.

Жені ПАТТАР, 34 роки, менеджер туристичної компанії, Делі:

– Індія перетворюється на країну екстремального туризму. Можемо гарантувати безпеку тільки групам і винятково у туристичних районах, де їх супроводжуватиме охоронець. Щоб дістатися до далеких храмів, муситимете спілкуватися з неосвіченими, голодними і дуже бідними людьми. Часом вони добрі й радо приймуть вас, але трапляються і страшенно озлоблені, які можуть палицями забити до смерті.

Ми попереджаємо туристів, що під час індивідуальної подорожі країною ніхто не може бути впевнений, що їх не вб'ють. Хочете гастрономічний тур? Є група з п'яти людей, які повозять вас країною. Хочете мандрівку релігійними місцями? Відвеземо вас власним автобусом. Але якщо ви приваблива молода жінка чи чоловік із дорогим фотоапаратом, в жодному разі не подорожуйте самі.

Жіноча білизна битиме струмом

Після скандалу з груповим зґвалтуванням у Нью-Делі троє індійських студентів інженерного факультету із міста Ченнаї розробили жіночу білизну, яка допоможе знешкодити ґвалтівника. Винахід назвали ­Society Harnessing Equipment – ­суспільно-корисне обладнання.

У розробці новинки взяли участь дві ­дівчини і хлопець. Їхній винахід подібний до комбінації. У зоні грудей оснащений GPS і GSM, щоб можна було знайти потенційну жертву. Також умонтований електрошокер, який може вдарити ґвалтівника струмом. Як тільки нападник почне розпускати руки й доторкнеться до білизни, отримає удар струмом. ­Одночасно до поліції й рідних жертви прийде текстове повідомлення з точними координатами ­місця нападу.

У продажу така білизна з'явиться до кінця року. Ціна поки що не відома.

Зараз ви читаєте новину «Не знаю, хто нападає на європейок. Наші жінки значно красивіші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути