четвер, 09 лютого 2017 18:42

До смерті прожив із чужими документами. Отримав позику від банку на будинок і магазин

Найчастіше крадуть дані літніх людей

У Великій Британії заарештували 31-річну модель Лейлу де Круз та її 62-річну матір Даян Муркрофт. Старша видавала себе за 85-річну мільйонерку Маргарет Річардс.

  Лейла де Круз
Лейла де Круз

Та насправді живе у Кембриджі. Даян переконала агента з нерухомості, що особняк вартістю три мільйони фунтів у престижному районі Лондона Кенсінгтоні належить їй. Змогли закласти будинок у банку. Отриманий мільйон фунтів поклали на рахунок у Дубаї, столиці Об'єднаних Арабських Еміратів.

Поліція довела: жінки так заклали щонайменше сім будинків. Схему придумав коханець Лейли. Йому загрожує до восьми років ув'язнення. Жінкам – до шести. У країні підписують петицію з вимогою збільшити максимальний термін для шахрайок

Лона ВІЛЬЯМС, 41 рік, детектив-маршал, Чикаго, США:

– За винагороду від уряду шукаю злочинців. Почастішали замовлення на шахраїв, які крадуть чужі особисті дані. На стоянках біля лікарень і торгових центрів беруть документи на автомобіль. Як правило, водійську ліцензію залишають у машині. На картці достатньо даних для шахраїв. Знімали гроші у банках, відкривали кредитні лінії. Не нахабніли. З однієї картки витискали не більше тисячі доларів.

Мене найняв банк. У них накопичилося 70 відкритих таким чином кредиток. У 80 відсотках випадків крадуть дані старших за 55 років. У них менше лімітів. І пізніше помічають, що щось не так.

Вистежила групу молодих людей. Двоє вчилися на інженерів, троє – на економістів.

Страхові компанії активно пропонують виплати на випадок крадіжки особистих даних. Не знаю нікого, хто б їх отримав. Найкращий вихід – заборонити у банку відкривати нові кредитні лінії на вас.

Це найпопулярніший хід шахраїв.

Зараз шукаю прибиральницю дорогих квартир. Поцупила в кількох родинах чисті чекові бланки. Доки знімала 3–5 тисяч, ніхто нічого не помічав. У жовтні зняла 25 тисяч. Із банку подзвонили, що ліміт на місяць вичерпано.

Доглядальницю стареньких знайшла на

Таїті. Брала їхні документи і знімала гроші в банках. Їй 35, а приходила з паспортами 70-річних жінок. Накладала грим, часом, одягала перуку.

Калеб БРАЙТОН, 63 роки, шеф-кухар, Лондон, Велика Британія:

– Батько сидів у в'язниці. Під час бійки у барі сильно вдарив друга по голові. Той став інвалідом. Коли вийшов, його ніде не брали на роботу. А мій дядько втопився в озері. Його документи залишилися в будинку діда. Той віддав їх татові. Дядька поховали під його ім'ям.

До смерті прожив із чужими документами. Без проблем отримав позику від банку на будинок і магазин. Коли вийшов на пенсію, отримував доплати за те, що дядько мав поранення на війні.

Автор: reuters
  62-річна Даян Муркрофт видавала себе за 85-річну мільйонерку Маргарет Річардс. Так переконала агента з продажу нерухомості закласти будинок у престижному районі Лондона. Зараз нерухомість заарештував банк
62-річна Даян Муркрофт видавала себе за 85-річну мільйонерку Маргарет Річардс. Так переконала агента з продажу нерухомості закласти будинок у престижному районі Лондона. Зараз нерухомість заарештував банк

Петра МЕЙН, 43 роки, соціальний працівник, Берлін, Німеччина:

– Торік виявилося, що понад 20 відсотків мігрантів прибувають із чужими документами. А в нас із тих країн, звідки вони, немає баз даних і відбитків пальців.

Коли почали знімати відбитки, з'ясували: троє були в міжнародному розшуку за співпрацю з терористичною організацією "Ісламська держава". Пучки пальців зрізали, але це не допомогло. Ще кількох шукали у Марокко, Єгипті й Афганістані – за вбивства.

Зараз привезли два автобуси людей із Туреччини. Четверо отримали статус біженців, бо мають документи сирійських дітей. Насправді ж це чоловіки, яким явно за 30 років. Одному, за паперами, всього 8 років. Нас цікавить, куди поділися діти.

Емілі ПАЙТ, 36 років, реаніматолог, Нью-Йорк, США:

– Два роки тому всіх лікарів попереджали про масштабну крадіжку номерів медичних страховок. Їх украли понад 200 тисяч. Номери продав ображений співробітник страхової компанії. Заарештували вісьмох людей. Усіх позбавили волі на 10 років, хоч стаття передбачає менше. Прокурор добився збільшення терміну через масштаби злочину.

Ми прооперували двох шахраїв. Одному вирізали пухлину, іншому вставили стент (конструкцію розміщують в органах для розширення звуженої внаслідок патологічного процесу ділянки. – Країна). Вартість довелося відшкодовувати з фондів лікарні.

Тиждень тому привезли жінку з чужим номером і кровотечею в животі. Ми закрили на це очі.

Леонід ФІЛОНОВ, 30 років, слідчий, Уренгой, Росія:

– Торік шукали зниклу безвісти молоду жінку. За документами побачили, що влаштувалася до нас у школу музичним керівником. Приїхали – 45-річна жінка. А пропала 22-річна. Виявилося, її документи вкрав колишній чоловік. Ці купила через знайомих у Москві. Дівчину так і не знайшли.

Позаторік виявилося, що педіатр у поліклініці працював за дипломом двоюрідного брата. Той виїхав до Китаю на заробітки. Сам навіть медичної освіти не мав. Звільнили. Заплатив штраф. Головний лікар каже, що на нього жодного разу не поскаржилися. Чоловік говорив, що дивився багато фільмів на медичну тематику. Читав книжки про педіатрію. Коли сумнівався щодо діагнозу, скликав консиліум.

Фіона АТКІНС, 27 років, фізик, Стенфорд, США:

– Позаторік із банку подзвонили, що я одночасно намагаюся зняти гроші у Бостоні та Стенфорді. Рахунок заморозили. Тоді почалися півроку пекла.

Звернулася в поліцію. Виявилося, з моєї кредитки регулярно списували кошти то в Бостоні, то в Чикаго, то ще десь. Частину відкладеної зарплатні перерахували незнайомим людям. Увесь залишок я ніби-то переказала на чийсь рахунок у Швейцарії. Поліція затримувала нібито мене за водіння п'яною. На той момент у мене взагалі не було автомобіля. Мою квартиру дистанційно виставили на продаж. З мого рахунку заплатили за навчання трьох дітей у школі Канзасу.

Поліція викликала агента Федерального бюро розслідувань. Спочатку треба було довести, що я – справді я. Свідчили моя сестра, сусіди. Тоді розбиралися, як могло так статися, що вкрали абсолютно всі дані. Виявилося, колишній хлопець зламав захист у нас на роботі й заліз у мій комп'ютер. Мої особисті дані продав в інтернеті, щоб помститися.

Затримані жінки гроші давно витратили. Невелику компенсацію погодився виплатити банк. Більше отримаю від фірми, що забезпечувала захист нашої комп'ютерної мережі. Хлопця ув'язнили на сім років.

1000 американських доларів винагороди пропонують тим, хто заявить у поліцію про шахраїв, які користуються краденими особистими даними. Стільки ж зараз пропонує Bank of America за інформацію про жінку, яка зняла $13 тис. із чужого рахунку в місті Шарлотт

Зараз ви читаєте новину «До смерті прожив із чужими документами. Отримав позику від банку на будинок і магазин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути