четвер, 07 серпня 2014 15:15

Якщо не контролюватимемо його, то він контролюватиме нас

Автор: фото: REUTERS
  Працівники металургійного комбінату ”Азовсталь” у Маріуполі на заклик власника підприємства Ріната Ахметова 20 травня 2014 року на годину зупинили виробництво на знак протесту проти дій озброєних сепаратистів на Донбасі. Того дня попереджувальна акція розпочалася з гудка на підприємствах олігарха
Працівники металургійного комбінату ”Азовсталь” у Маріуполі на заклик власника підприємства Ріната Ахметова 20 травня 2014 року на годину зупинили виробництво на знак протесту проти дій озброєних сепаратистів на Донбасі. Того дня попереджувальна акція розпочалася з гудка на підприємствах олігарха

Як до Ахметова має ставитися українське суспільство

Денис КАЗАНСЬКИЙ, 30 років, журналіст із Донецька:

– Вважаю, що Ахметов зараз – ворог України. Намагається вести якісь свої ігри, хоче ще більше зміцнити свою бізнесову імперію за рахунок життів людей. Він торгує передусім металом і вугіллям. Це не ті товари, які можемо бойкотувати, не купуючи в магазинах. Однак треба вимагати від держави припинити заплющувати очі на те, що робить Ахметов, і дотувати його підприємства. Це все сплачується з наших кишень. Добитися цього можна лише тиском. Маємо наполягати на розслідуванні діяльності Ахметова. Масштабні акції обов'язково матимуть резонанс.

Андрій КОКОТЮХА, 43 роки, письменник:

– Продукція Ахметова не йде у роздріб. Це – не позначені штрих-кодом товари російського виробника, які ми можемо не купувати. А в готелях олігарха такі ціни, що можна сказати: ми їх і так бойкотуємо, бо не можемо собі дозволити поселитися там. Але ми вже відреагували на Ахметова, вийшовши на Майдан. Він знає, що то було й проти нього, бо сам породив Януковича – на його грошах трималася Партія регіонів.

Моральний осуд суспільства Ахметову – до одного місця. Можемо на нього вплинути хіба що перемогою у війні. Якщо очистимо Донбас від терористів і закриємо кордони, Ахметову нічого не залишиться, як прийняти переможця й стати на його бік.

Вадим СКУРАТІВСЬКИЙ, 72 роки, культуролог:

– Був такий хороший радянський драматург Віктор Розов, у нього є передсмертний афоризм: "Все богатые – скотины". Це все, що можна сказати про Ахметова. У багатої тварюки є тільки одна орієнтація – у бік великих грошей. Суспільство має контролювати їхню поведінку, щоб не дійшли до загальнодержавної зради або до якоїсь особистої індивідуалістичної інтриги проти цілої країни. Час від часу треба питати в Ахметова, які в нього статки, яка політична орієнтація. Якщо не контролюватимемо його, то він контролюватиме нас.

Гроші Ахметова у подіях на Донбасі задіяні – і зрозуміло на чиєму боці. Чому керівництво держави не ­реагує? Бо кожен народ має таку владу, на яку заслуговує.

Зараз ви читаєте новину «Якщо не контролюватимемо його, то він контролюватиме нас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути