четвер, 24 березня 2016 14:06

Як ви допомагали незнайомцям?

Інженер 26-річний Василь Гладков із російського Красноярська виставив себе як лот на інтернет-аукціоні. Заявив, що має 4 години вільного часу щодня, автомобіль і готовий безкоштовно допомагати в побутових справах. Зазначив: можна звертатися з будь-яких питань, крім воскресіння тварин і людей. Якщо не зможе допомогти, то дасть слушну пораду.

За перший тиждень до Гладкова звернулися майже 20 людей. Просять поміняти кран, установити розетки, допомогти в організації весілля.

Ми запитали читачів: як ви допомагали незнайомцям?

Дід знімав через банкомат пенсію, але не дочекався видачі грошей і пішов додому. Прийшлося бігти за ним з його гривнями. Чоловік розплакався. Сказав, що подумав ніби банкомат зламався.

Марія ТКАЧУК, 32 роки, продавець, Київ

 

Провів додому п'яну 60-річну жінку. По дорозі загубила ключі від квартири. Довелося 2 години чекати, доки приїде її донька з роботи. Коли вона з'явилася, жінка дістала з кишені срібне кільце і сказала: "Він запропонував мені одружитися, і я погодилася". Її донька назвала мене збоченцем і виродком.

Сергій ДЕНИСЕНКО, 27 років, столяр, Полтава

На виході з магазину біля Академ­містечка в Києві побачила, як чоловік витягнув із жіночої сумки гаманець. Затулила йому вихід і закричала: "Грабіжник!" Його зразу ж затримали. Обікрадена жінка намагалася вдарити злодія. Мені не подякувала.

Олеся КАНІВЕЦЬ, 25 років, секретар, Київ

У парку біля столичного Політехнічного інституту віддав циганському хлопчику яблуко, бо його мати попросила їжі. Коли йшов назад, помітив, що з мого гаманця зникли останні 5 гривень. Циганка змогла їх витягнути.

Михайло ЮДКОВИЧ, 34 роки, редактор сайта, Київ

Торік біля офісного центру в Києві лежав чоловік і просив допомогти. Він не міг підвестися. Перехожі думали, що п'яний. Але коли підійшла до нього – чоловік попросив викликати "швидку". Медики приїхали, але в нього не було при собі документів. Наполягла, щоб чоловіка забрали в лікарню. Виявилося, йому зробили операцію на нирках і стався напад болю.

Ксенія ВЕРЕС, 23 роки, журналістка, Київ

Відтягнув п'яного з проїжджої частини, куди він вийшов на червоне для пішоходів світло. Він потім біг за мною й обіцяв набити морду.

Олександр МАРЧЕНКО, 33 роки, програміст, Київ

Дала 400 гривень на квиток незнайомій дівчині. Зустріла її у Львівському аеропорту, коли чекала свою сестру з Італії. ­Дівчина сказала, що приїхала в гості до хлопця, але розірвала з ним стосунки і вирішила вернутися в Росію. Грошей не мала. Відтоді регулярно спілкуємося з нею.

Емілія ЧАПЛИК, 20 років, студентка, Львів

У сільському магазині заплатив за банан, який ­купувала 8-річна дівчинка. У неї не вистачало грошей, то збиралася замість фруктів узяти сухарики.

Владислав ЗАГОРОДНІЙ, 27 років, супервайзер, село Червона Слобода Черкаської області

Зараз ви читаєте новину «Як ви допомагали незнайомцям?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути