середа, 14 грудня 2011 18:26

Іде вранці, повертається вночі втомлений, на нервах

 

22-річна Ганна ГНАПА, дружина старшого лейтенанта столичного управління по боротьбі з організованою злочинністю Дмитра Гнапа, 29 років. 10 березня торік його затримали чернівецькі міліціонери. Звинувачують в угоні автомобіля BMW X6. Можуть ув'язнити на сім років

- Діма розслідував нелегальний ввіз в Україну автомобілів представницького класу. Вони йшли з Румунії та Молдови через Придністров'я. У вересні 2009-го йому подзвонили на мобільний, погрожували. Після того телефонували ще. Що саме говорили, не знаю. Але за місяць він відправив мене жити до батьків. Спочатку не пояснював, що сталося. Казав, так треба. Потім зізнався, що погрожують посадити.

Затримали Дмитра, коли йшов на роботу від метро. Підійшли двоє в штатському й сказали, що він заарештований. Тиждень не знали, де він. Його три доби тримали в Чернівцях у місцевому відділку міліції. Весь час був прикутий до стільця, не давали спати, пити, їсти, били. Звичайна людина, коли потрапляє в таку ситуацію, витримує добу. Він витримав три. Погрожували: якщо не підпише явку з повинною, посадять у камеру з кримінальниками.

Весь час був прикутий до стільця, не давали спати, пити, їсти, били

Діма закінчив торгово-економічний університет, факультет банківської справи. Потім школу міліції. Його батько був міліціонером. До того, як пішов в УБОЗ, чоловік працював дільничним в Дніпровському районі Києва. На його ділянці розташований стихійний ринок, треба було постійно ганяти бабусь. Дмитрові, казав, їх було шкода, тому не чіпав. У роботі був дуже принциповий, боровся за правду. Іноді, мені здається, страждав від цього. Думаю, посадили через те, що не дав красти.

Коли Діму затримали, за кілька місяців змінилось усе керівництво УБОЗу. Прийшли нові люди, їм нема діла до цієї справи. Змусили написати рапорт на звільнення.

Бути дружиною міліціонера важко. Іде вранці, повертається вночі втомлений, на нервах. Я пропонувала змінити роботу. Сказав: ні. Тепер, коли їжджу до нього в СІЗО, говорить: "Навіщо я пішов у міліцію?"

Зараз ви читаєте новину « Іде вранці, повертається вночі втомлений, на нервах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути