понеділок, 26 грудня 2016 17:37

З'ясували, чому нудна робота шкідлива

З'ясували, чому нудна робота шкідлива

Люди, які тривалий час виконують одноманітну і монотонну роботу, згодом повністю втрачають інтерес до своєї справи. Такі результати дослідження іспанських науковців.

Фахівці стверджують, що байдужість людини до власної роботи врешті перейде в апатичний стан. Нудні і нецікаві обов'язки призводять до того, що працівник починає відчувати себе в пастці. Як наслідок, виникають відчуття провини через внутрішні протиріччя і неможливість щось змінити у своєму житті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Науковці назвали колір очей успішних людей

Вчені з'ясували, що найбільше нудьгують на роботі співробітники сфери обслуговування й адміністратори. Крім того, чоловіки страждають від нудьги й одноманітності на роботі більше, ніж жінки.

Якщо порівнювати новачків і "старожилів", то з'ясувалося, що більш досвідчені працівники з часом починають працювати менш ефективно, ніж їхні колеги-новачки.

Вчені назвали найнервовішу роботу у світі. Дослідження встановили, що у 18% менеджерів середньої ланки є ознаки депресії. Вчені пояснюють це тим, що менеджери часто контактують з персоналом і начальством. Вони у постійній напрузі через відповідальність.
Зараз ви читаєте новину «З'ясували, чому нудна робота шкідлива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути