середа, 14 грудня 2016 12:29

Знайшли рештки гігантської акули-динозавра

Залишки гігантської риби виявили у мексиканському штаті Герреро жителі рибальського селища Пунта-Мальдонадо. Люди наштовхнулися на скам'янілу акулу в гирлі річки.

Вчені з Інституту антропології та історії зацікавилися повідомленням селян про знахідку. Фахівці дослідили, що залишки, імовірно, належать мегалодону - предку сучасної великої білої акули, повідомляє znaj.ua з посиланням на місцеве Mexico News Daily.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 найбільших динозаврів, які жили на Землі

З'ясували, що вік стародавньої істоти - від 1,8 до 5 млн років. Довжина скелета - 18 м. Однак, за словами археологів, це лише задня частина. Немає голови, що не дає можливості точно визначити вид істоти. Але за попередніми даними, вага риби сягала 50 т. Палеонтологи мають намір продовжити дослідження рештків у лабораторії.

Автор: bagnet.org
 

Повідомляють, що мегалодони вимерли приблизно 3 млн років тому. На думку палеонтологів, ці істоти були одними з найбільших хижаків, що мешкали у воді. Їх здобиччю ставали кашалоти, дельфіни, кити і морські черепахи. У довжину мегалодон досягав від 20 до 30 м і важив від 50 до 100 т. Один зуб істоти сягав 17-18 см.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли рештки гігантської акули-динозавра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути