Ексклюзиви
субота, 12 листопада 2016 10:00

У Китаї знайшли рештки невідомого виду динозаврів
3

Фото: politeka.net

На півдні Китаю під час закладання фундаменту школи будівельники знайшли рештки динозавра. Після досліджень екземпляру палеонтологи з'ясували, що знайдений екземпляр є близьким родичем птахів. Шотландські вчені назвали знахідку Tongtianlong limosus – "брудний дракон на шляху в небеса", повідомляє сайт Единбурзького університету.

Назву дракона дали не випадково. Ймовірно, він помер в болоті. Адже саме про це говорить поза, y якій його знайшли, – витягнута шия, піднята догори голова і широко розпростерті крила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені знайшли залишки динозаврів ростом як жирафи

Единбурзькі вчені віднесли динозавра до підряду овірапторозаврів – предків птахів. Вони також мали пір'яний покрив, були позбавлені зубів і користувалися гострими дзьобами. За словами вчених, "брудний дракон" був всеїдний, а попри наявність крил літати не міг.

Вчені припускають, що динозавр загинув між 66 і 72 мільйонами років тому. позбавлений кисню він потонув y болоті. До слова, саме кисле середовище топи дозволило добре зберегтися решткам до наших днів.

Влітку американські вчені відкрили новий вид мегараптора – динозаврів-хижаків. Представники цього виду мешкали на Землі близько 80 мільйонів років тому. Вони були понад 6 метрів завдовжки, пересувалися на двох лапах і мали великі серповидні кігті на пальцях передніх кінцівок.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї знайшли рештки невідомого виду динозаврів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути