понеділок, 13 лютого 2017 13:53

Встановили, чому денний сон корисний для дітей

Встановили, чому денний сон корисний для дітей
Фото з Colady

Денний сон позитивно впливає на дитячу пам'ять та покращує їхні мовні навички. До таких висновків прийшли американські вчені з Університету Арізони.

У дослідженні науковців узяли участь кілька тисяч добровольців, повідомляє Daily mail. Серед учасників були один з батьків та діти 3-4 років.

Незалежно від звичного режиму дня, дітей розділили на 2 групи. Потім усі вони вчили нове слово. Після цього одна група дітей лягала спати. Інша – продовжувала грати. Потім діти проходили тестування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому важливо читати дітям казки – поради психолога

Кращі результати тестів показали діти, які спали кілька годин. За словами вчених, це пов'язано з тим, що мозок потребує відпочинку. Так він краще засвоюватиме інформацію.

Розмови перед сном зміцнюють стосунки між чоловіком і жінкою, переконані американські психологи з Університету Ґонзага. Пари, які діляться перед сном новинами та враженнями за день, менш стійкі до стресу. Вечірні розмови фахівці порівнюють із сеансом у психотерапевта.

Зараз ви читаєте новину «Встановили, чому денний сон корисний для дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути