вівторок, 24 січня 2017 15:20

В яких країнах сплять найдовше

В яких країнах сплять найдовше

Серед жителів усіх країн найдовше люблять поспати - аргентинці. Тривалість їхнього сну в середньому - 10 год 16 хв. Це найбільша тривалість сну серед країн світу, стверджують американські та австралійські вчені.

Наступними у рейтингу найдовшої тривалості сну виявились росіяни. Вони сплять 9 год 20 хв, передає hitech-news.

Експерти підрахували, що середню тривалість сну жителів різних країн. Найменше сплять японці - 7 год 16 хв. До речі, японці все більше присвячують часу на сон - у 2015 році жителі Японії спали 5 год 52 хв.

Жителі США відходять в обійми Морфея на 8 з половиною годин. Європейці і жителі Південної Кореї сплять майже 9 годин - 8 год 55 хв і 8 год 57 хв відповідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 13 порад, як виспатись за короткий час

Експерти наголошують, що точність їхніх висновків може бути не високою, адже для такого дослідження вони опирались на закінчення і початок активності людей в інтернеті. Фахівці зібрали дані про інтернет-активності жителів 645 міст: коли вони зникали з мережі ввечері і коли з'являлися там вранці.

У 2014 році американські вчені за допомогою додатка для смартфонів Entrain виявили, що найдовше спали жителі Нідерландів - 8 год 12 хв.

Але у 2015 році рейтинг "соньків" очолили новозеландці. Тривалість їхнього сну експерти зафіксували із показником 7 год 27 хв.

Експерти підкреслили, що людина на "нічний" спосіб життя штовхає саме суспільство, диктуючи свої соціальні умови. Близько 60% людей страждають від недосипання.

Раніше британські вчені Університету Лафборо заявили, що жіночий сон має бути на 20 хв довший за чоловічий. Мозок жінок, на відміну від чоловічого, володіє багатозадачністю і йому необхідно більше часу для відпочинку.
Зараз ви читаєте новину «В яких країнах сплять найдовше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути