пʼятниця, 01 вересня 2017 10:47

Відкопали кістки динозавра, якому 66 млн років

Відкопали кістки динозавра, якому 66 млн років
Фото - http://hq-oboi.ru/

У місті Торнтон, штат Колорадо США, будівельна команда, готуючи фундамент для приміщень поліції й пожежної служби, знайшла кістки динозавра роду трицератопс. Про це інформує ТСН.

Будівельники відкопали з піщаного ґрунту роги та плечові кістки динозавра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли кістки динозавра нового виду

За словами палеонтологів, останкам травоїдного трицератопса 66 млн років. Весь скелет або принаймні більшу його частину планують реконструювати.

"Ми поспішали працювати, аби зловмисники чи вандали не могли забрати кістки або ж пошкодити їх", - сказав Тодд Барнс, директор відділу комунікацій Торнтона. Також повідомив, що місце знахідки цілодобово патрулюють.

Учені вважають, що трицератопси важили близько 6 т. Заввишки вони були 3 м, завдовжки - близько 6 м. Ці травоїдні тварини пересувалися дуже повільно, що перетворювало їх на легку здобич для більших м'ясоїдів, наприклад тиранозаврів.

Вчені відкрили найбільшого довгошерстого довгошийого травоїдного динозавра, якого назвали титанозавр. Його рештки знайшли в Аргентині. Гігант сягав 76 т. Його вагу можна порівняти із сучасним космічним човном. Скам'янілість динозаврів знайдена на півдні Аргентини 2012 року. Дослідники назвали динозавра Patagotitan mayorum на честь регіону Патагонія, де його знайшли, а також використали грецьке слово titan, що значить "великий". Друге слово – mayorum – на честь фермерів, які дозволили вченим пожити в них під час дослідження.

Зараз ви читаєте новину «Відкопали кістки динозавра, якому 66 млн років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути