понеділок, 12 грудня 2016 17:36

Вчені спростували 6 міфів про секс
6

Американські вчені розвіяли кілька найпопулярніших міфів про секс. Для цього вони проводили дослідження за участю понад 300 жінок, передає GoGetNews.

 

Схуднення

Секс сприяє схудненню - найпоширеніша вигадка. Вважали, що під час інтимної близькості можна спалити 200 кілокалорій. Насправді тривалість оргазму - в середньому 20 секунд. За цей час людина може втратити не більш як 2 кілокалорії, а не 200, підрахували вчені.

 

Гнучкість

Регулярний секс покращує гнучкість тіла - неправда. Вчені стверджують, що заняття любов'ю не має жодного впливу на еластичність зв'язок і гнучкість тіла.

 

Знімає біль

Ще один розвіяний міф. Це стосується, зокрема, жінок. Перед тим як вони відчувають оргазм, в їх організмі виділяється "гормон любові" окситоцин. Він може притупляти біль. Цей ефект, однак, надзвичайно короткостроковий - триває не більш як 5 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 способів зіпсувати своє сексуальне життя

 

Нюх

Секс в жодному разі не сприяє поліпшенню нюху. Вважали, що після сексу у людини може збільшуватися вироблення особливого гормону - пролактину. А відтак у клітинах мозку виникає більше клітин, що підживлюють центр нюху. Однак це міф.

 

Депресія

Секс не знижує рівень депресії. Раніше стверджували, що менш дратівливі ті жінки, у яких частіше буває незахищений секс. Науковці з'ясували, що все зовсім інакше - представниці прекрасної статі, навпаки, бояться вагітності. Лише за наявності контрацептиву жінки можуть розслабитися й отримати задоволення від статевого акту. Щоправда, у людей, які переживають депресію, після сексу стан може дещо покращитися. Але тимчасово.

 

Сечовий міхур

Секс не впливає на роботу сечового міхура. Деякі лікарі стверджують, що секс - це своєрідний аналог для вправ Кегеля, адже впливає на роботу м'язів малого тазу, зачіпає сечову систему. Але науковці зафіксували безліч випадків, коли постійні та занадто часті статеві стосунки могли, навпаки, загострювати сечові інфекції, тому твердження можна вважати помилковим.

Раніше вчені з'ясували, що секс з любові більше приваблює чоловіків, а не жінок. Фахівці опитали 6 тис. осіб. Виявилося, займатися сексом з любові важливо для 48% чоловіків і для 39% жінок - у більшості жінок була інтимна близькість без любові.

Зараз ви читаєте новину «Вчені спростували 6 міфів про секс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути