понеділок, 21 листопада 2016 20:34

Вчені розповіли, що врятує від депресії мільйони людей

Вчені розповіли, що врятує від депресії мільйони людей

Волоські горіхи можуть підвищувати настрій у чоловіків. Такого висновку дійшли американські вчені.

Дослідження показали, що, крім ожиріння та раку, горіхи можуть знижувати ризик депресії. Однак їхній вплив на психічні функції здорових людей вивчили недостатньо. Найчастіше такі експерименти проводили на тваринах. Про це повідомляє naked-science.

Вчені з американського університету провели дослідження, в якому ефекти волоських горіхів вивчалися на здорових людях і в той же час - в контексті гендерних відмінностей. Участь в ньому взяли 64 студенти різної статі. Протягом восьми тижнів, вони щодня їли хліб з волоським горіхом, а потім 8 тижнів – без горіхів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, як подорожчають горіхи

Аналіз раціону учасників показав, що під час експерименту юнаки самостійно скоротили прийом молочних, макаронних, хлібобулочних виробів і круп і в той же час більше споживали сою і рисове молоко. Дівчата знизили обсяг споживання молока, сиру, круп і сухофруктів.

Споживання хліба з волоським горіхом значно поліпшило настрій у чоловіків. Суттєвого покращення настрою у жінок при цьому не спостерігалося. Причини гендерної специфіки ефекту невідомі. На думку вчених, зрозуміло лише, що включення в раціон волоських горіхів позитивно впливає на стан здоров'я.

Порятунок для чоловіків з низьким рівнем лібідо знайшли вчені Європейської колегії нейропсихофармакології у Відні. Інтенсивна терапія світлом збільшує сексуальну спроможність.

Зараз ви читаєте новину «Вчені розповіли, що врятує від депресії мільйони людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути