середа, 14 жовтня 2020 14:13

В Україні ще два університети навчатимуться дистанційно

В Україні ще два університети навчатимуться дистанційно
У Запоріжжі вирішили перевести студентів на дистанційне навчання. Фото: pixabay

На дистанційне навчання переходять "Запорізька політехніка" та Запорізький національний університет.

Ректори цих навчальних закладів підписали відповідні накази та оприлюднили їх на офіційних сайтах, пише "Укрінформ".

"Перевести всі форми навчання в НУ "Запорізька політехніка" для здобувачів вищої освіти на період з 15.10.2020р. по 15.11.2020р. на дистанційний формат навчання з використанням інформаційно-комунікаційних технологій (зокрема сервісу "Системи дистанційного навчання" НУ "Запорізька політехніка"), - написали в наказі ректора політехніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виселення з гуртожитків: Шкарлет попросив студентів реагувати не емоційно

"Наказано здійснити з 19.10.2020 перехід на дистанційну форму навчання всіх факультетів, Інженерного навчально-наукового інституту та коледжів університету", - зазначається в наказі ректора ЗНУ.

В Національному університеті вирішили організувати тимчасовий виїзд мешканців гуртожитків (за їхнім бажанням) з 19.10.2020 р.; забезпечити права щодо проживання у гуртожитках сиріт, осіб, позбавлених батьківського піклування, здобувачів освіти з тимчасово окупованих територій, "червоних карантинних зон", здобувачів освіти, які проходять практику, іноземних громадян та осіб без громадянства, здобувачів освіти, які поєднують навчання з роботою, з максимальним дотриманням карантинних обмежень і заходів безпеки; проводити щоденний моніторинг стану здоров'я студентів, які залишаються в гуртожитку в період оголошеного карантину; заборонити відвідування гуртожитків сторонніми особами.

За даними Запорізької ОДА станом на 13 жовтня в області 2951 учень перебуває на самоізоляції (206 вчителів та 171 клас).

В Київському національному університеті імені Тараса Шевченка кількість хворих на коронавірус збільшилась у декілька разів. Адміністрація закладу відпустила всіх студентів на карантин. Він триватиме з 8 до 23 жовтня. Про це повідомив ректор Леонід Гурбенський на сторінці університету у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «В Україні ще два університети навчатимуться дистанційно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути