понеділок, 12 жовтня 2020 09:28

Виселення з гуртожитків: Шкарлет попросив студентів реагувати не емоційно

Виселення з гуртожитків: Шкарлет попросив студентів реагувати не емоційно
Сергій Шкарлет повідомив, що примусового виселення з гуртожитків не планують. Фото: mon.gov.ua

Гуртожитки несуть потенційну безпеку поширення коронавірусу, але примусово виселяти студентів не будуть.

Про це тимчасовий виконувач обов'язків міністра освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив у власному Telegram-каналі.

"Запевняю, що ніхто не буде примусово виселяти вас із гуртожитків, і я обов`язково буду наголошувати щодо цієі позиції на засіданнях комісії ТЕБ та НС і Уряду. Хоча саме гуртожитки сьогодні є одним із місць потенційної небезпеки поширення коронавірусу. Я розумію, що багато хто з вас вже працює і вам важливо зберегти своє місце роботи. Є серед вас і ті, чия домівка наразі на "червоній" карантинній території, а також є соціально-незахищені категорї студентів", - написав Шкарлет.

За його словами, в офіційному документі МОН буде лише рекомендація щодо від'їзду з гуртожитків додому. Ці реекомендації не стосуються дітей-сиріт; дітей, позбавлених батьківського піклування; студентів з тимчасово окупованих територій, "червоних" карантинних зон. Також адміністрації ЗВО зобов'язують зберегти місця проживання студента у гуртожитку та з обов'язковим перерахунком сплачених за гуртожиток коштів у разі виїзду з гуртожитку з 15 жовтня по 15 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шкарлет закликав на два тижні перейти на дистанційне навчання

"Прошу поставитися до рекомендацій не емоційно, а з урахуванням реалій сьогоднішньої небезпеки поширення пандемії. Ці заходи є виключно превентивними, для зниження ризиків захворюваності, з урахуванням того факту, що у гуртожитках фізично неможливо дотримуватися вимог дистанціювання (спільні кімнати, місця загального користування: кухні, душові кімнати тощо)", - пояснивочільник міністерства.

Міністерство освіти і науки у понеділок, 12 жовтня, рекомендуватиме всім закладам загальної середньої освіти почати осінні канікули 15 жовтня. Рекомендації отримають усі школи незалежно від карантинної зони. Водночас закладам профосвіти, фахової передвищої та вищої освіти будуть рекомендувати з 15 жовтня до 15 листопада перейти на дистанційну форму навчання з обов'язковим виїздом студентів з гуртожитків.

Зараз ви читаєте новину «Виселення з гуртожитків: Шкарлет попросив студентів реагувати не емоційно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути