понеділок, 24 липня 2017 19:58

Українські школярі привезли 14 медалей з міжнародних олімпіад

Українські школярі привезли 14 медалей з міжнародних олімпіад
Українські школярі отримали 14 медалей на міжнародних учнівських олімпіадах. Фото: Sputnik

Українські школярі отримали 14 медалей на міжнародних учнівських олімпіадах.

Про це інформує Урядовий портал.

"У липні українські школярі отримали 3 золоті, 6 срібних і 5 бронзових медалей на трьох міжнародних учнівських олімпіадах - з хімії, математики та фізики", - йдеться у повідомленні.

На Міжнародній фізичної олімпіаді, яка пройшла в Індонезії і зібрала понад 400 школярів з 88 країн світу, українці завоювали 5 медалей.

Золото - у одинадцятикласника Рішельєвського ліцею Романа Солецького і десятикласника Харківського фізико-математичного ліцею № 27 Сергія Кригіна. Срібну медаль здобула учениця Харківського ліцею № 161 "Імпульс" Вікторія Ковальова, а бронзові - учень Технічного ліцею НТУУ "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" Кирило Совайло і учень Маріупольського міського ліцею Олександр Хаса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка перемогла на міжнародній олімпіаді з математики

Знавці математики змагалися в Ріо-де-Жанейро - участь в олімпіаді взяли понад 600 учнів з 111 країн.

Золоту медаль для України отримав учень столичної гімназії "Академія" Антон Тригуб. Срібні нагороди привезли Нго Нгок Тхай Шон і Олег Руденко з Харківського фізико-математичного ліцею № 27. Учень цього ж навчального закладу Роман Сарапін і учень Києво-Печерського ліцею № 171 "Лідер" Георгій Іванчик отримали "бронзу". З Почесною грамотою додому повернувся учень Харківського НВК № 45 "Академічна гімназія" Ілля Коваль.

З змагань з хімії, що проходили в таїландському місті Накхонпатхом, українська команда повернулася з чотирма медалями. Срібло - у випускниці київського Природно-наукового ліцею № 145 Юлії Філь, випускника Запорізького багатопрофільного ліцею № 99 Миколи Авраменка, випускника Львівського фізико-математичного ліцею-інтернату при ЛНУ ім. І. Франка Тараса Сеха. "Бронзу" завоював учень Харківського ліцею № 89 Олександр Коломієць.

У травняі у столичному торговельному центрі "Україна" на пл. Перемоги, 3 вперше відбулася Всеукраїнська олімпіада з ментальної арифметики. Позмагатися у швидкісному усному рахунку приїхали більш як 500 дітей з усієї країни віком від 5 до 14 років.

Зараз ви читаєте новину «Українські школярі привезли 14 медалей з міжнародних олімпіад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі