середа, 18 січня 2017 16:30

У неандертальців було цікаве хобі

У неандертальців було цікаве хобі
DT.ua

Неандертальці у вільний час від полювання і боротьби за виживання займалися колекціонуванням. 130 тис років тому неандертальці збирали і колекціонували унікальні камені, які виділялися серед інших в печерах і околицях.
Група міжнародних вчених під час експедиції в гірській місцевості Хорватії виявили вапняні камені, які не є типовими для даної місцевості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Антарктиді виявили тріщину

У французькому журналі Comptes Rendus Palevol розміщені матеріали досліджень, які описують зовнішній вигляд каменів, які зацікавили древніх людей.
"Багато хто вважає, що неандертальці були повністю позбавлені естетичних почуттів. Ми тепер знаємо, що жителі цієї печери збирали кігті орлів, робили з них намиста і колекціонували камені. В інших куточках землі вони знаходили раковини і сліди фарб на них", - сказав Девід Фрейер з університету Канзасу в Лоуренсе (США).
Неандертальці колекціонували орлині кігті, а також дивовижне каміння. На стоянках неандертальців раніше виявили різні прикраси, а також колекції з черепашок.

У серпні виявили, що однією з причин смерті неандертальців було те, що вони не вміли курити. У Національному інституті здоров'я Пенсильванського університету дослідили ДНК залишків стародавніх людей і неандертальців.
Зараз ви читаєте новину «У неандертальців було цікаве хобі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути