неділя, 11 грудня 2016 20:33

Студентам зніматимуть стипендії за порушення дисципліни

Студентам зніматимуть стипендії за порушення дисципліни

Експерт з питань освіти в Україні Андрій Черних повідомив про плани Уряду щодо внесення змін до стипендіальне забезпечення українських студентів.

Студенти опиняться без стипендії за будь-яке порушення дисципліни, а платити будуть лише тим, на кого вистачить коштів. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив експерт з питань освіти в Україні Андрій Черних.

За його словами, Міністерство освіти підготувало і оприлюднило Проект постанови Кабінету Міністрів України Про внесення змін до стипендійного забезпечення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стипендія має бути як мінімальна зарплата - експерт

Експерт підкреслив, що тепер виплата стипендії студенту може припинитися у разі порушення студентом вимог статуту навчального закладу або правил внутрішнього розпорядку.

Також він сказав про те, що на потрапляння в число студентів отримують стипендію, буде впливати участь у науковій, творчій, громадській, спортивній діяльності навчального закладу, а також успішність у навчанні. При цьому, складова успішності повинна складати не менше 90% рейтингового балу.

Після підбиття підсумків кожного семестрового контролю, педагогічний рада буде визначати список тих, хто отримає стипендію у відповідності з фінансуванням державою даного навчального закладу. Ті студенти, на яких не вистачить коштів, залишаться без стипендії.

Зараз ви читаєте новину «Студентам зніматимуть стипендії за порушення дисципліни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі