понеділок, 22 січня 2018 08:52

Штучний інтелект може передбачати смерть людей

Штучний інтелект може передбачати смерть людей
Штучний інтелект навчився пророкувати ймовірність смерті пацієнта. Фото: fakty.ictv.ua

Штучний інтелект навчився пророкувати ймовірність смерті пацієнта з точністю до 90%. Попередні результати вчених зі Стенфордського університету були опубліковані в архіві препринтів arXiv.org.

Відзначається, що алгоритм заснований на глибокому навчанні нейронних мереж і підході, що дозволяє оперувати величезними обсягами даних. Про це повідомляє "Сегодня". Для навчання використовували дані про здоров'я і смертність 2 млн дітей і дорослих, які перебували на лікуванні в кількох великих лікарнях. З'ясувалося, що алгоритм здатний передбачити ймовірність смерті пацієнта протягом року з точністю до 90%.

Більшість людей воліли б провести свої останні дні не в лікарні, а вдома, з рідними і близькими, розповідають дослідники. Тому розрахунок дати смерті дозволить лікарям прийняти рішення - чи продовжувати утримувати пацієнта в лікарні або відпустити його додому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робот виявив у зубній пасті ліки від малярії

Штучний інтелект, розроблений китайською компанією Alibaba та американскьою Microsoft, переміг людей у змаганнях з читання в Стендфордському університеті, США. 11 січня глибока нейронна мережева модель Alibaba набрала 82,44 бали. Через день програма від Microsoft відповіла з результатом 82,650 бали. Обидві програми отримали більш високий результат, ніж людина - 82,304 бали.

Зараз ви читаєте новину «Штучний інтелект може передбачати смерть людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути