вівторок, 28 лютого 2017 19:20

Стало відомо, який зв'язок між людиною та її ім'ям

Стало відомо, який зв'язок між людиною та її ім'ям
Axel Bueckert

Дослідники з Ізраїлю виявили зв'язок між ім'ям людини та її обличчям. Залежність цих компонентів пояснює наявність культурних стереотипів, пов'язаних з іменами.

Вчені провели експеримент. У тестову групу входили добровольці з Франції та Ізраїлю. Їм запропонували вгадати імена людей на фотографіях. У результаті кількість правильних відповідей в обох групах становила 40%. Про це повідомляє Stmegi.

Фахівці з Єврейського університету Єрусалиму висловили версію, що в процесі життя люди несвідомо підлаштовуються під різні уявлення. Вони змінюють те, що можуть змінити, скажімо, зачіску. Але це не пояснює, чому носії одних імен у нашому уявленні схильні до повноти, а інші - худощаві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли новий засіб проти інфекцій

Минулого року американські психологи з'ясували, що людей з простими, найпоширенішими іменами частіше беруть на роботу, а власники рідкісних імен схильні до скоєння злочинів. Крім того, люди підсвідомо зближуються з тими, хто схожий на них самих, а чоловіки і жінки, чиї імена співзвучні, частіше укладають шлюби.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, який зв'язок між людиною та її ім'ям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути