середа, 16 листопада 2016 21:20

Стало відомо, скільки коштів Уряд виділив на підтримку освіти

Стало відомо, скільки коштів Уряд виділив на підтримку освіти

Уряд направить 1,5 млрд гривень на вдосконалення матеріально-технічної бази шкіл, закупівлю шкільних автобусів для опорних закладів та підтримати освіту в об'єднаних територіальних громадах.

Ці кошти отримали з нерозподілених видатків освітньої субвенції на 2016 рік для територій Донецької та Луганської областей, на яких органи державної влади тимчасово не виконують свої повноваження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зарплати вчителям збільшать майже удвічі

"Перерозподіл цих коштів освітньої субвенції, що складають більш ніж півтора мільярда гривень, дасть нам змогу суттєво підтримати українську освіту: запобігти виникненню заборгованості по заробітній платні перед працівниками ЗНЗ та з оплати комунальних послуг та енергоносіїв і, що не менш важливо, направити кошти на подальший розвиток української освіти",- сказала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

300 млн гривень з цих коштів передбачено на забезпечення засобами навчання шкіл з поглибленим вивченням природничих та математичних предметів та опорних закладів.

Закупівля шкільних автобусів в Україні здійснюється на засадах співфінансування 70%- з державного бюджету та 30% - з місцевих бюджетів.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, скільки коштів Уряд виділив на підтримку освіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути