середа, 07 грудня 2016 13:56

Стало відомо, як лікуватимуть людей грудним молоком

Стало відомо, як лікуватимуть людей грудним молоком

Вчені з Національної фізичної лабораторії Великої Британії виробили з грудного молока антибіотик. За їх словами, він стійкий до впливу інших лікарських засобів і ефективно бореться з бактеріями.

Для нового лікарського препарату науковці використали молочний білок, присутній у грудному молоці жінок у великій кількості. Під час взаємодії з вірусами та шкідливими бактеріями молочний білок миттєво атакує їх. Проте не завдає жодної шкоди клітинам організму, пише The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно припиняти грудне годування

Грудне молоко - не просто їжа для малюків, воно захищає їх від бактерій та інфекцій. У молоці відшукали білок-лакторферін. Він допомагає організму боротися зі шкідливими бактеріями, вірусами, грибками.

Американські вчені розробили унікальний аналог грудного молока. Вперше в історії світової медицини приготували молочну суміш, яка містить людські бактерії. Працівники компанії Abbott додали в суміш цукор, що міститься в грудному молоці матері. Внаслідок експерименту немовлята, які пили штучне молоко, мали таку ж імунну реакцію як діти, котрих годували грудним молоком.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, як лікуватимуть людей грудним молоком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути