вівторок, 21 лютого 2017 09:32

На Землі знову з'являться мамонти

На Землі знову з'являться мамонти
Фото: interesnik

Вчені близькі до "воскресіння" тварин, які вимерли 4 тис. років тому. Про це заявив британський науковець з Гарвардського університету Джордж Черч на щорічних зборах Американської асоціації сприяння розвитку науки в Бостоні.

Через два роки на Землі можуть знову з'явитися мамонти, передає The Guardian. За цей час вчені створять ембріон гібрида азіатського слона і мамонта. Дослідження показали, що ДНК саме цього виду слонів схожа з ДНК мамонтів. Експеримент допоможе не тільки відродити древніх тварин, але й врятувати азіатських слонів, що вимирають.

За словами Черча, тварина буде більше схожа на слона з ознаками мамонта. Серед таких - маленькі вуха, підшкірно-жирова клітковина, густа шерсть та морозостійка кров. Її назвуть Мammophant - "Мамолон".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15 зворушливих фото тварин, які цілуються

Протягом двох років команда з Гарварда працювала над клітинною стадією. Сьогодні вони працюють над створенням ембріонів у лабораторних умовах.

Мамонт - рід вимерлих тварин з родини слонових. Вони були на усіх материках, окрім Австралії та Антарктиди. Тварини вимерли близько 10 тис. років тому під час останнього Льодовикового періоду. Серед причин їх вимирання: глобальне потепління, втрата генетичного різноманіття, пандемічні захворювання та полювання.

Зараз ви читаєте новину «На Землі знову з'являться мамонти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути