пʼятниця, 06 січня 2017 17:05

Мозок азартних гравців і наркоманів працює однаково

Мозок азартних гравців і наркоманів працює однаково

Британські психологи переконані, що діяльність мозку залежних від наркотиків та азартних ігор працює ідентично. Саме тому методи лікування обох залежностей мають бути однакові, переконані медики.

У експерименті взяли участь 19 осіб з гральної залежністю. Інші 19 піддослідних були абсолютно здорові і не мали ніяких хворобливих пристрастей. Їхній мозок сканували у моменти, коли вони розглядали картинки ігрових автоматів, рулеток та фото тварин. Після цього вчені порівняли результати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Установили, коли з'явиться еліксир молодості

Виявилося, що азартні гравці мали рівень спраги набагато вище звичайного після перегляду гральних фотографій. Цей процес можна порівняти з наркоманією, кажуть вчені. У них також підвищується активність мозку в частинах лобової кори, пов'язаної з прагненням і самоконтролем.

Науковці вважають, що між азартними іграми і наркоманією існує нейробіологічна схожість. Тому тому гральний розлад слід лікувати так само, як і наркозалежність.

Дослідники з Іспанії виявили, що м'ясо і шоколад небезпечні для психіки людини. Неконтрольоване вживання цих продуктів може стати причиною психічних розладів і депресій.

Зараз ви читаєте новину «Мозок азартних гравців і наркоманів працює однаково». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути