пʼятниця, 20 січня 2017 10:51

Китайська мова корисна для дітей - вчені

Китайська мова корисна для дітей - вчені

Китайська мова найкраще розвиває у дітей музикальність.

Американські вчені стверджують, що китайські діти мають більше здібностей до музики, ніж діти з англомовних країн. Це пояснює, чому серед музикантів особливим талантом вирізняються китайці.

Учені з Каліфорнійського університету в Сан Дієго дослідили 180 малюків від 3 до 5 років. Половина з них були носіями китайської мови, а друга половина - англійської.

Всі діти розгадували мелодії, виконували композиції в певній тональності і так далі. У результаті науковці виявили, що китайці справлялись із завданнями краще за інших, інформує hitech-news.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'ясували, як на ембріон впливає електронна музика

Пояснюють, у китайській мові велике значення мають інтонації. Одне і те ж китайське слово, однакове з написання і подібне за звучанням, може означати зовсім різні поняття. Наприклад, склад "ма" з китайського перекладається як "мати", "кінь", "конопля" або як дієслово "лаяти". Значення слова залежить від тональності, з якою його вимовляють китайці. Значення одного і того ж слова змінюється в залежності від того, в якій саме інтонації воно сказано. Тому ті, китайці швидко вчаться вловлювати найменші зміни в тональності звуку.

Китайська мова занесена до Книги рекордів Гіннесса як одна з найскладніших мов світу, поруч з мовами чиппева, хайда, табасаранською та ескімоською. Писемність китайської мови налічує понад 40 000 ієрогліфів і близько 10 діалектів. При цьому відмінності між діалектами часом бувають настільки великі, що мешканці однієї провінції Китаю не в змозі розуміти жителів іншої.

Китайською говорять близько 1,4 млрд людей.

Психологи стверджують, що дитина найкраще сприймає іноземну мову з 1,5 до 9 років. У цьому віці в дитини формуються всі основні мовні навички, а її мозок найбільш схильний до вивчення і сприйняття будь-яких мов. Також вважають, що вивчення другої мови з раннього віку, є додатковим навантаженням на мозок дитини і змушує його розвиватися швидше, а часто навіть допомагає дитині почати швидше розмовляти.
Зараз ви читаєте новину «Китайська мова корисна для дітей - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути