четвер, 08 грудня 2016 14:07

Чому українці масово їдуть здобувати освіту в Канаду

Чому українці масово їдуть здобувати освіту в Канаду

Канада, яка перебуває на іншому материку набагато ближче, ніж вам здається. До того ж, вона почесно посідає перше місце серед англомовних країн по умовам еміграції для українців. Саме тут можна отримати вищу освіту і високооплачувану роботу в країні, що розвивається з великою українською діаспорою.

Освіта в Канаді - гарантія отримання високооплачуваної роботи

Вища освіта в Канаді контролюється парламентом, тому для абітурієнтів створені лояльні умови вступу до університету і встановлена порівняно низька вартість навчання. Після отримання диплома за обраною спеціальністю студенти канадського університету стають затребуваними професіоналами і в країні кленового листа, і в США, Європі, Азії. У Канаді сильна освітня база: 9 найбільших університетів щорічно з'являються в ТОП-200 навчальних закладів світу (Times Higher Education). Диплом вузу Канади має таке ж визнання в освітньому світі, як дипломи британських і американських університетів. Але, для порівняння, вартість навчання в США і Англії обійдеться студентам в рази більше. Успішні випускники Канади знаходять роботу в найбільш високооплачуваних напрямках: ресурсо-видобувній промисловості, інженерії, економічній і банківській сферах.

ТОП-5 стартових зарплат випускників в Канаді:

• лікар – $100000;
• стоматолог – $90000;
• інженер нафтовидобувної промисловості – $86200;
• аналітик по безпеці даних – $83250;
• юрист – $81750.

*маються на увазі канадські долари.

Багато батьків, плануючи майбутнє дитини, починають навіть зі шкільної лави Канади.

Середня освіта в Канаді - це гармонійне поєднання комфортних умов навчання і проживання, а також гарантія при вступі до будь-якого престижного вузу світу. Студенти канадських коледжів отримують можливість вивчати конкретні предмети, необхідні для гарантованого вступу в університет який їх цікавить.

Як заощадити до 25000 канадських доларів в освіті

Але не тільки якісною освітою привертає Канада українців.

Так, в провінції Манітоба діє спеціальна програма Tuition Fee Income Tax Rebate, що дозволяє компенсувати до 60% вартості освіти. Студенти, оплачуючи всього 14000 канадських доларів на рік, можуть відшкодувати до 25000 канадських доларів після отримання диплома за рахунок пільг і податкових знижок. А вартість навчання в університеті прирівнюється до вартості навчання в коледжі. Провінція Манітоба знаходиться не в центральній частині країни, але має масу переваг. Крім вигідної освіти, студент отримує додаткову економію у вигляді прийнятних цін на харчування і проживання. Під час навчання в університеті студенти проходять оплачуване стажування до 4 місяців, яке стає першим місцем роботи молодого фахівця в Канаді. Середня зарплата в Манітобі $ 46363 (для порівняння: в Британській Колумбії - $ 47914, в Онтаріо - $ 50589).

Сьогодні в країні проживає 1,5 мільйона канадців українського походження. Завдяки тривалим та плідним відносинам з Україною, новообраний ліберальний уряд країни обіцяє незабаром ввести безвізовий режим для громадян нашої країни. Після 6 місяців навчання українські студенти мають право отримати гідно оплачувану роботу і подати заявку на отримання статусу постійного резидента Канади.

Зараз ви читаєте новину «Чому українці масово їдуть здобувати освіту в Канаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі