пʼятниця, 06 січня 2017 14:43

Чому гладким важко схуднути - вчені

Чому гладким важко схуднути - вчені

Вчені з Національного інституту охорони здоров'я США дослідили, що гладким людям важко схуднути через власний мозок.

Науковці пояснили, що більше людина набирає ваги, то менше в її мозку дофаміну - гормону задоволення. Саме знижений дофамін призводить до того, що товстуну важко себе змусити не просто займатись спортом, а хоча б активно рухатись - він просто втрачає задоволення від руху.

"Коли ми набираємо вагу, наш мозок просто не дозволяє нам здійснювати додаткові рухи. Потрібна велика воля, щоб перемогти біохімію власного мозку і зважитися скинути зайві кілограми", - наголошують вчені.

Їх колеги з Великої Британії вважають, що огрядні люди не можуть скинути зайву вагу, бо приховують від дієтологів свій справжній раціон. І радять товстунам бути чесними.

Фахівці проаналізували дані опитувань про харчування людей і з'ясували, що люди із зайвою вагою брешуть про кількість з'їденого - применшують з'їдені за день калорії у середньому на 1000, вважають дослідники, передає health.obozrevatel.

"Люди не зізнаються, скільки з'їдають насправді. Через це програми боротьби з ожирінням не так ефективні, як могли б бути. Якби респонденти насправді споживали ту кількість калорій, про яку вони говорили, вони б втрачали вагу, а не набирали її. Одна з причин стійкого масового ожиріння в тому, що люди просто не зізнаються в тому, скільки з'їдають насправді", - розповідають в незалежній британській організації Behavioural Insights Team.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наскільки вища освіта розвиває ожиріння

Окрім цього, скинута вага швидко повертається через особливості бактерій в кишечнику огрядних людей, вважають ізраїльські науковці. Виявили, що після втрати ваги, набраної від великої кількості жирів, люди схильні прискорено набирати масу. І ризикують з кожним схудненням набирати все більше.

Дослідники з Великої Британії проаналізували дані за 10 років і з'ясували, що чоловікам із зайвою вагою навряд чи щось допоможе в боротьбі з ожирінням. Вважають, 1 з 210 шансів схуднення буде успішним. Бо їм не вистачає завзяття.

А у жінок шансів схуднути набагато більше - приблизно 1 до 124.

На 2016 рік 640 млн осіб страждають на ожиріння. За останні 40 років кількість людей, хворих на ожиріння, збільшилася більш ніж в 6 разів, зазначають експерти.
Зараз ви читаєте новину «Чому гладким важко схуднути - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути