четвер, 25 серпня 2016 05:49

Астрономи відкрили найближчу до Сонячної системи планету, яка придатна для життя

Астрономи відкрили найближчу до Сонячної системи планету, яка придатна для життя
www.space.com

Міжнародна група астрономів опубліковала дослідження, згідно з яким поряд із зіркою Проксима Центавра, яка є найближчою до нашої Сонячної системи, знаходиться планета, що потенційно може бути придатна для життя.

Про це пише "РБК".

Згідно з дослідженням, у найближчої до Сонця зірки Проксима Центавра виявлена екзопланета Proxima b.

Proxima b знаходиться в зоні своєї зірки, на поверхні екзопланети може перебувати вода, вважають вчені. Згідно з їх висновками, Proxima b може бути найближчою до нашої Сонячної системи планетою, придатною для життя. Її розташування може надати можливість для "подальшого вивчення шляхом спектроскопії високої роздільної здатності в наступні десятиліття, і, можливо, роботизованої розвідки в найближчі сторіччя".

"Хороша новина полягає в тому, що вона знаходиться так близько. Це мрія для астрономів, якщо думати про подальші дослідження", - говорить один із авторів дослідження Ансгар Райнерс.

Proxima b знаходиться на відстані 4,2 світлових років від нашої Сонячної системи, ця відстань дорівнює 266000 відстаней між Землею і Сонцем, які розташовані в 92,96 млн миль один від одного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Астрономи знайшли планету з трьома сонцями

"Це не тільки найближча з виявлених екзопланет, ймовірно вона найближча планета за межами Сонячної системи, яка коли-небудь буде знайдена, тому що немає зірки ближче до Сонячної системи, ніж ця", — заявив провідний автор дослідження Гіллем Англада-Ескюде.

Proxima b - планета з кам'янистою поверхнею, вона в 1,3 рази важче Землі, обертається навколо Проксими Центавра з періодом 11,2 дня і знаходиться на відстані 0,05 астрономічної одиниці (7,5 мільйона кілометрів) від неї.

Нагадаємо, науковці відкрили нову карликову планету.

Зараз ви читаєте новину «Астрономи відкрили найближчу до Сонячної системи планету, яка придатна для життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути