Ексклюзиви
середа, 04 січня 2017 15:57

Як нецензурна лексика впливає на щирість людини - вчені

Як нецензурна лексика впливає на щирість людини - вчені

Міжнародна група вчених з'ясувала, що вживання нецензурних слів говорять про щирість людини. І чим більше вона лається, тим чеснішою є.

Пояснюють, що люди частіше використовують лихі слова не через бідність словникового запасу чи спробу образити співрозмовника, а щоб показати свої почуття і справжні емоції з найбільшою щирістю. Також лихослів'я у людини свідчить про її підвищений нервозність.

"Зазвичай вважається, що люди, які зловживають лайливою лексикою, ліниві, неосвічені, у них бідний словниковий запас і вони не здатні себе стримувати. Проте наше дослідження показало, що багатий набір табуйованої лексики є більше індикатором розвиненої мови, а не прикриття її недоліків", - наголошують психологи, повідомляє gogetnews.

Окрім того, вчені стверджують, що люди схильні до негативних стереотипів про лайливі слова. Один із таких стверджує, що за лайкою люди приховують невисокий розумовий рівень.

За словами професора когнітивної лінгвістики Каліфорнійського університету в Сан-Дієго Бенджаміна Бергена, схильність до лихослів'я може бути пов'язана з більш високим рівнем інтелекту і великим словниковим запасом. Дослідження, проведені 2014 року, показали, що ті, хто впевнено використовують заборонені слова, можуть краще виразити себе і в інших сферах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Установили, який жіночий голос приваблює чоловіків

50 добровольців попросили розповісти, скільки матюків вони можуть згадати протягом 60 секунд. Потім їх просили назвати відомі їм види тварин за такий же проміжок часу. У підсумку ті, хто знав багато лайливих слів, називали більше видів тварин.

Інша група дослідників стверджує, що лайка є способом вивільнення емоцій. Завдяки табуйованим словам люди відчувають себе сильнішими.

Більше того, вчені з'ясували, що нецензурна лайка підсилює ефективність і переконливість інформації.

А людина, яка лихословить, викликає в оточення більше симпатії та довіри.

Вчені з Великої Британії встановили, що лихослів'я допомагає менше відчувати біль і довше витримати її. Дослід показав, що, висловлюючись нецензурно, людина може витерпіти біль у середньому на 40 секунд довше, ніж ті, хто не лихословить. Крім того, після лайки біль відчувається не так сильно.
Зараз ви читаєте новину «Як нецензурна лексика впливає на щирість людини - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути