четвер, 12 січня 2017 11:48

Як кар'єрне зростання шкодить здоров'ю

Як кар'єрне зростання шкодить здоров'ю

Люди, які мають високе соціально-економічне становище, частіше скаржаться на власне здоров'я. Задля досягнення своєї мети вони витрачають багато зусиль. Це негативно впливає на самопочуття.

Науковці зі Стокгольмського університету залучили до експерименту 1400 чоловіків та 2000 жінок зі Швеції. Всіх учасників просили відповісти на певні питання про стан організму і депресії. Про це інформує medobzor.

Люди, які мали кар'єрне зростання, частіше за інших стикалися з хворобами. У чоловіків почали з'являтися ознаки психічних недуг. У жінок медики діагностували хвороби дихальної, нервової і серцевої систем, а також порушення обміну речовин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як навчитися відмовляти людям - 10 порад

Негативні наслідки навантаження на роботі зберігаються до чотирьох років, кажуть вчені. Коли співробітники адаптуються до нової роботи, їхній стан нормалізується.

Американські фахівці дослідили, що досягнення соціальної верхівки може стати стресом для організму і причиною раннього старіння у дітей із малозабезпечених сімей. Успіх може привести їх у суспільство, де вони відчувають себе відчуженими. Це не тільки психологічний стрес для організму, а й метаболічний, передають vesti. Вихідці з соціально-нестійкого середовища частіше мають проблеми з ожирінням, артеріальним тиском і високим рівнем гормонів стресу.

Науковці, які вивчають досягнення відомих людей, виявили, що успіх залежить не тільки від віку. Для цього необхідне поєднання трьох чинників: певних рис, рівня IQ і удачі. А з віком змінюється лише статус.

Зараз ви читаєте новину «Як кар'єрне зростання шкодить здоров'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути