субота, 31 грудня 2016 16:30

У який час доби люди найбільше брешуть

У який час доби люди найбільше брешуть

Американські науковці з Гарвардського університету виявили, що самоконтроль людини слабшає, коли вона втомлюється. З цієї причини, люди частіше говорять неправду ввечері.

Протягом дня у людей накопичується втома. Якщо вранці прихильники моралі налаштовані принципово,то увечері вони готові до компромісів. Увечері брехню вони вже не вважають злочином, йдеться у науковому журналі Psychological Science.

Дослідник наголошують, що найбільш схильні до цього ефекту люди, які пишаються своєю чесністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'ясували, чому люди відводять очі під час розмови

Найчастіше брешуть чоловіки, заявляють вчені з Великої Британії. З цього приводу вони відчувають менше докору совісті. При цьому більшість представників слабкої статі вважає, що жінки більш витончені брехуни, передає megasite.

Опитування 3 тис респондентів показало, що середньо статистичний чоловік близько 3 разів за день говорить неправду, а жінки - 1, 5 рази. Таким чином впродовж року чоловіки 1092 рази говорять неправду, а жінки - 728.

ВВС повідомляє, що близько 25% чоловіків і 20% жінок зізналися, що обманюють батьків. Чоловічий обман найчастіше стосується зловживання спиртним. Жіночий - приховування власних емоцій. Жінки жалкують про сказаної брехні у 82% випадків, чоловіки – у 70%.

Коли людина бреше, він відчуває цілу гаму емоцій, повідомляє nydmond. Найяскравішими серед них є страх, радість, почуття провини і сорому. Крім того, під час брехні, в крові людини підвищується вміст тестостерону.

Брехлива" країна – Китай. В ході експерименту, проведеного Університетом Східної Англії, з'ясувалося, що 70% опитаних брехали, щоб отримати обіцяну грошову винагороду.
Зараз ви читаєте новину «У який час доби люди найбільше брешуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути