четвер, 06 серпня 2015 17:57

Знеструмлення Криму може бути технічним - експерт

Знеструмлення Криму може бути технічним - експерт
Фото: 24tv.ua

Крим, якщо й залишать без електрики то тільки через технологічні показники, а не через політику.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявила Марія Яковлєва, член колегії Держагентства з енергозбереження та енергоефективності, коментуючи чутки, що ніби півострів знеструмлять через політику.

"Подібна ситуація вже була минулого року, коли через дефіцит обсягів електроенергії, щоб запобігти розвалення енергосистеми України, відключали Крим. Воно було зумовлене технологічними показниками. Півострів знаходиться в кінці ланки ОЕС України. Якби територіально там знаходилась Закарпаття чи Одеса, починали би з них. Це не є упередженим ставлення саме до Криму", - запевнила експерт.

Вона зауважила, що Україна, як минулого року, має проблему щодо готовності по запасах вугілля для опалювального сезону.

З її слів, на складах нині є близько 1,4 млн. тонн вугілля. З них близько 0,6 млн. тонн антрацитової групи і 0,8 млн. тонн - газової. Із 600 тис. тонн антрацитової групи 430 тис. тонн знаходиться на складах Луганської ТЕС, що належить ДТЕК "Енерго". Відомо, що вона працює на окупованому Донбасі. Тобто ізольовано від загальної енергосистеми України. Із 800 тис. тонн газової групи вугілля 350 тис. тонн знаходяться на складах Бурштинської ТЕС. Вона теж належить ДТЕК "Енерго" і працює лише на експорт.

Яковлєва наголосила, що для проходження опалювального сезону Україні потрібно 3,5-4,0 млн. тонн вугілля.

Нагадаємо, що окупований Крим і Севастополь через гостродефіцитний баланс потужності в ОЕС України можуть залишитися без електропостачання, повідомляє "Севастопольенерго".

Через гостродефіцитний баланс потужності в ОЕС України через аварійне відключення блоків №1,4 на Вуглегірській ТЕС, (через артилерійські обстріли станції), графік перетікання потужності з ОЕС України в Крим знизити до "0" мВт з 7:00 4 серпня 2015 року.

Не зважаючи на те, що кримська енергосистема ввечері 4 серпня спожила 950 МВт потужності при встановленому ліміті 850 Мвт, заклики укластися у встановлені ліміти були проігноровані, припинення постачання електрики в Крим не існує і не планується, повідомили в НЕК "Укренерго".

Зараз ви читаєте новину «Знеструмлення Криму може бути технічним - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути