понеділок, 09 грудня 2013 09:55

Зйомні квартири у Новорічну ніч коштують уп'ятеро дорожче

Зйомні квартири у Новорічну ніч коштують уп'ятеро дорожче
Скільки коштує зняти квартиру на Новий рік. Фото: allinform.by

Нині простіше купити тур за кордон на святкування Нового року, ніж знайти квартиру для цього в Україні, каже киянка Світлана Товкун.

Зізнається, що немає  грошей для виїзду в далекі країни, тому вирішила із чоловіком зустріти Новий рік на батьківщині.

"Спершу зібралися в Карпати. Мріяли винайняти будиночок в горах, валятися в снігу, дихати свіжим повітрям. Але передзвонивши в пару місць, дізналися, що  всі господарі беруть не менше, ніж на  4 дні. У Ворохті можна оселитися у квартирі чи кімнаті будинку для гостей за 220 гривень з дворазовим харчуванням на особу.  Це без новорічної ночі. В Яремчі  це 300 гривень з особи без харчування. Але найголовніше - на Новий рік не буде снігу.  Про це кажуть усі сторожили. Зима змістилася на весняні місяці.  А їхати з  Києва в Карпати і лазити по грязюці не дуже хочеться. Тим більше 4 дні", - розповідає жінка.

Тому вона "переключилася" на Чернівці.

"Я давно мріяла там побувати. Роздивилася фотографії. Там чудова архітектура. Кажуть: особлива атмосфера, найкрасивіший в Україні університет. Схожий на школу Хогвортс з "Гаррі Поттера", - каже Товкун.

Спершу купила квитки на потяг.

"За 45 діб увечері в касі сказали, що продаватимуть зранку. А на ранок чомусь лишилися тільки плацкартні квитки. Хто і  коли викупив купейні - загадка. Ціна з 80 гривень у святкові дні виросла до 135. Але хай так - взяла, то й добре. Тепер лишилося знайти житло в Чернівцях. Я стала дзвонити за оголошеннями на сайті "Сландо". Виявилося, що більшість квартир зайняті. Вільні теж можна було знайти, але знову ж таки господарі брали не менше, ніж на 3 доби. Причому вартість новорічної ночі злітає із 200 гривень - така ціна у звичайні дні - до 1000 гривень!" - каже  Світлана.

Зрештою їй вдалося знайти однокімнатну квартиру на три доби. Вартість першої і третьої - 200 гривень плюс новорічна ніч. Всього 1400 гривень на двох.

"Це ще нормально. Деякі господині хотіли 2000 за три дні.  Але і людей можна зрозуміти - свята - єдина можливість для них нормально заробити. А наша господиня обіцяла за ці гроші і ялинку маленьку поставити", - радіє киянка.

Зараз ви читаєте новину «Зйомні квартири у Новорічну ніч коштують уп'ятеро дорожче». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути