четвер, 24 квітня 2014 17:57

Заява Путіна обвалила акції "Яндекса" в США

Заява Путіна обвалила акції "Яндекса" в США
Фото: svit24.net

Акції "Яндекса" на відкритті торгів в США 24 квітня впали на 5% за кілька хвилин. Через деякий час котирування компанії трохи піднялися, і зниження склало близько 3,5%.

Вартість паперів найбільшого російського пошуковика зараз коливається в районі $27 за акцію. Таким чином, котирування "Яндекса" наблизилися до рівня розміщення в ході IPO: в середині 2011 року при виході на біржу компанія продала акції інвесторам по $25 за штуку.

Раніше в четвер президент Росії Володимир Путін порадив великим національним інтернет-ресурсам розміщувати свої сервери на території РФ. Путін особливо відзначив важливість соцмережі "ВКонтакте" і пошуковика "Яндекс", додавши, що "Яндекс" починався як проект з західним впливом.

Висловлювання Путіна не вперше стають причиною падіння вартості акцій тієї чи іншої компанії. Так, у 2008 році котирування металургійного холдингу "Мечел" впали за день на 40%, після того як Путін розкритикував основного акціонера фірми Ігоря Зюзіна.

Зараз ви читаєте новину «Заява Путіна обвалила акції "Яндекса" в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути