пʼятниця, 24 жовтня 2014 13:00

Захарченко дозволив "ДНР" не платити комуналку і не повертати кредити

Захарченко дозволив "ДНР" не платити комуналку і не повертати кредити
Фото: REUTERS

Лідер самопроголошеної ДНР Олександр Захарченко закликав жителів "республіки" не сплачувати кредити в українські банки і не повертати борги за житлово-комунальні послуги.

Про це повідомляє "РИА Новости".

За його словами, зараз ДНР запускає власну систему збору платежів.

"Коли будуть створені ці рахунки, буде створено міністерство - тоді будете платити. І приходитиме в нашу казну, ДНР. Все, що стосується казни України - забудьте. Пробачте їм ці борги", - закликав Захарченко.

Лідер терористів заявив, що борги за послуги ЖКГ перед Україною будуть списані.

"Ці борги будуть списані, тому що люди, які перебували в зоні бойових дій, тобто всі ми, не отримували пенсію. Якщо ви не отримували пенсію, значить, ви не можете виплачувати ті ж самі комунальні послуги", - заявив лідер невизнаної республіки.

Що стосується кредитів українським банкам, то "прем'єр-міністр" самопроголошеної ДНР також запропонував жителям Донбасу не повертати борги, посилаючись на форс-мажор.

"У будь-якому договорі кредитування є такий пункт як форс-мажор. Наприклад, ведення військових дій. На території України, на нашій же землі, ними ж оголошена антитерористична операція, яка потрапляє під ведення бойових дій. За договором кредитування людина, яка взяла кредит, може припинити виплати до зняття воєнного стану", - пояснив Захарченко.

Зараз ви читаєте новину «Захарченко дозволив "ДНР" не платити комуналку і не повертати кредити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути