понеділок, 30 березня 2015 17:40

За зиму Україна викачала газу із підземних сховищ вдвічі менше ніж торік

За зиму Україна викачала газу із підземних сховищ вдвічі менше ніж торік
Фото: УНІАН

Україна у січні поточного року скоротила відбір газу з підземних сховищ на 28% порівняно з січнем 2014 року – до 2,1 млрд куб. м. Про це повідомили у прес-службі "Укртрангсгаз".

З початку опалювального сезону Україна спожила понад 7,4 млрд кубометрів газу з підземних сховищ. Станом на 1 лютого в українських підземних сховищах газу знаходилось 9,3 млрд куб. м "блакитного палива", що становить 30% загальної місткості.

Також повідомляється, що добовий відбір газу з підземних сховищ на вказану дату становить 58,6 млн куб. м, що удвічі менше, ніж минулого року.
"Запаси газу в українські ПСГ є третіми за обсягами в Європі (після Німеччини та Італії) і значно перевищують запаси газу багатьох країн, які споживають значні об'єми газу, наприклад, Великої Британії і Франції", - відзначають в "Укртрангсгаз".

Також Україна порівняно з минулим роком скоротила імпорт газу на 20%. З Європи у січні було імпортовано 1,1 млрд кубометрів газу. Зокрема, зі Словаччини було поставлено 1 млрд кубометрів "блакитного палива", а з Угорщини – 0,1 млрд. При цьому імпорт газу з Росії становив 0,9 млрд кубометрів.

Зараз ви читаєте новину «За зиму Україна викачала газу із підземних сховищ вдвічі менше ніж торік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути