пʼятниця, 27 січня 2017 08:36

За день роботи платять 712 гривень

За день роботи платять 712 гривень

Із січня у Польщі підняли зарплату для українців. Година роботи тепер коштує 13 злотих або 89 грн. За день роботи в середньому 712 гривень. Про це говорить Ельжбета Рафальська, міністр сім'ї, праці і соціальної політики Польщі.

"Та ситуація, яка склалася на ринку праці, свідчить про те, що в Польщі не вистачає робочих рук", - зазначила Ельжибета.

З кінця минулого року суттєво змінилась ситуація з виїздом українців. Раніше виїздили по одинці. Тепер переїжджають цілими родинами. Жінкам пропонують куховарити, доглядати за дітьми, працювати у лікарнях. Чоловікам — працювати на будівництві, на заводах по збору техніки та у теплицях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Програміст озвучив, скільки коштує переїзд в іншу державу

"Зараз у Польщі отримую 15,6 тисяч гривень. Працюю тут вже 7 років. Відношення до українців суттєво змінилось, нас стали поважати. За свою зарплату можу зняти нормальне житло, одягнутись. В Україну відсилав раніше 5 тисяч гривень. Із січня жінка та дочка переїхали до мене. Жінка влаштувалася в харчевню офіціанткою. Дочку віддали в україномовну школу", - розповів Сергій Сікорський, який працює у теплицях.

Для тих хто знає мову, працевлаштуватися легше і можна отримати більше. Поляки добре підтверджують українські дипломи лікарів, вчителів, інженерів.

На третину зросла кількість українських заробітчан у Польщі. Зараз їх там більше мільйона. Торікі дозволи на роботу отримали понад 100 тисяч українців. Їх приваблюють високою зарплатою і спрощеною візовою процедурою.
Зараз ви читаєте новину «За день роботи платять 712 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути