пʼятниця, 27 лютого 2015 18:10

З квітня газ для населення може подорожчати в 2,2 разу - ЗМІ

З квітня газ для населення може подорожчати в 2,2 разу - ЗМІ
Фото: unian.ua

Тарифи на природний газ та теплопостачання для населення можуть зрости в Україні вже 1 квітня цього року.  Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" із посиланням на джерело в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Таким чином, уже через місяць вартість природного газу для для підприємств теплокомуненерго може зрости в 2,2 разу (на 1570 грн за тисячу кубометрів) - до 2880 грн за тисячу кубометрів.

Відповідно тарифи на тепло для населення при цьому будуть збільшені на 67% до 625 грн/ Гкал.

Згідно з пропозиціями, що розглядає комісія, ціна на газ для населення може зрости до 3600 грн/ тис. кубометрів на обсяг споживання менше 200 кубометрів у місяць і до 7187 грн/ тис. кубометрів на обсяг споживання понад цей рівень.

Передбачається, що така тарифна сітка буде діяти тільки в опалювальний період, а в решту часу населення платитиме за єдиною ціною - 7187 грн/ тис. кубометрів. Нині ціна на газ для населення становить 1309,2 грн / тис. кубометрів.

Зараз ви читаєте новину «З квітня газ для населення може подорожчати в 2,2 разу - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути