пʼятниця, 26 лютого 2016 10:44

В Україні тільки третина банківських карт має сучасний захист

В Україні тільки третина банківських карт має сучасний захист

В Україні тільки 32 % банківських карт мають сучасний захист - мікрочип, тоді як в інших пострадянських країнах захищених карт до 98%. Про це пише Finance.ua.

"По чіпам ми практично на останньому місці. Частка таких карт складає в Україні всього 32%, тоді як, наприклад, в Казахстані їх частка вже 98%", – сказала директор з управління ризиками компанії Visa Лариса Макарова під час круглого столу "Шахрайство в фінансовій сфері".

Платіжні картки з мікрочіпом вважаються більш безпечним інструментом платежу в порівнянні з "пластиком" на магнітній стрічці. Проте, в Україні тільки третина карт випускається з сучасною технологією захисту інформації, поступаючись країнам СНД та Балкан.

Раніше повідомлялося, що технологія Chip & PIN недавно відзначила ювілей у Великобританії. За десять років використання чіпованних карт, рівень платіжного шахрайства в країні (особливо підробки карт) скоротився майже в три рази.

Зараз ви читаєте новину «В Україні тільки третина банківських карт має сучасний захист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути