середа, 30 березня 2016 11:54

В Україні подорожчає білоруський бензин

В Україні подорожчає білоруський бензин

Білорусь з 1 квітня підвищує експортне мито на нафту і нафтопродукти, що вивозяться за межі митної території Євразійського економічного союзу.

Про це повідомляє "Центр транспортних стратегій" з посиланням на прес-службу уряду Білорусі.

"Ставка експортного мита на сиру нафту буде підвищена з 39,5 до 54,9 доларів за 1 тонну. Мито на прямогонний бензин збільшиться з 28 доларів до 38,9 доларів за 1 тонну, на товарні бензини – з 24 доларів до 33,4 доларів за 1 тонну. Мито на легкі, середні дистиляти складе 21,9 доларів за 1 тонну (була 15,8 доларів). Така ж мито встановлене стосовно дизпалива, бензолу, толуолу, ксилолів, мастильних та інших масел", - йдеться у повідомленні.

Попередній раз ставки вивізних митних зборів щодо сирої нафти і окремих категорій товарів, вироблених з нафти, у Білорусі змінювалися 1 березня. Тоді вони були знижені.

Нагадаємо, 19-20 березня більшість операторів АЗС підняли ціни на нафтопродукти на 0,3-1 гривні за літр. Ще на початку лютого 2016 року Антимонопольний комітет почав розгляд справи за ознаками вчинення операторами ринку роздрібної реалізації світлих нафтопродуктів антиконкурентних узгоджених дій.

Зараз ви читаєте новину «В Україні подорожчає білоруський бензин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути