пʼятниця, 03 червня 2016 14:55

В ProZorro додали кнопку скарги до антимонопольників

В ProZorro додали кнопку скарги до антимонопольників
blogs.lb.ua

В оновленій версії електронної системи держзакупівель ProZorro встановили нову форму. Скарга надходить одразу до Антимонопольного комітету.

В системі встановлений електронний обмін документами, деякі процеси стали автоматичними. Про це розповів заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, пише Укрінформ.

"Ми перезапустили систему, яка повністю відповідає прийнятому закону. Називаємо її ProZorro 2.0 з оновленим функціоналом. Сюди включено електронний обмін документами. Це означає, що немає жодного аркуша, який залишається у паперовій формі, якого немає або не можна знайти у системі", - сказав Нефьодов.

За його словами, вдалося автоматизувати процеси, які раніше робилися вручну. Введено функцію електронного оскарження. Учасники держзакупівель можуть одразу ж відправити скаргу до Антимонопольного комітету.

"Після натискання кнопки "відправити скаргу" закупівля блокується, а скарга відправляється у Антимонопольний комітет. Ми не покладаємося на поштових голубів Укрпошти. Нам вдалося майже втричі зменшити граничний строк розгляду скарг", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко перевів Донеччину на електронні закупівлі

Як відомо, 1 квітня набув чинності закон "Про публічні закупівлі". Він забезпечує переведення всіх державних закупівель в Україні в електронний формат.

Зараз ви читаєте новину «В ProZorro додали кнопку скарги до антимонопольників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути