понеділок, 24 серпня 2015 15:40

В останній тиждень літа магазини збувають одяг зі знижкою 90 відсотків
6

Фото: Яна Романюк

Останній тиждень літа у столиці став багатим на фінальні розпродажі. У магазинах одягу футболки продають по 69 грн, спідниці по 129 грн, джинси – від 200. На 90 відсотків спустили ціну на купальники, на третину подешевшали парфуми.

"У магазини вже завезли нові колекції, але у кожному відводять частину залу під одяг із попередніх сезонів, - каже продавець одного з київських магазинів Світлана. – Вони серед покупців популярні. Найбільше відвідувачів серед молоді. Школярі купують штани, сорочки, спідниці і блузи до школи, студенти оновлюють гардероб перед університетом. Магазини стараються заохотити покупців".

Ціни на деякий одяг магазини спустили до 90 відсотків.

"Здебільшого так дешево продають останній пари взуття чи великі розміри одягу. У нас за 100 гривень можна купити футболки розміру XXL, босоніжки 40 розміру і кеди 35. Майже на 90 відсотків подешевшали купальники. Ті, що коштували по 1,2 тисячі продають по 120-180 гривень, бо залишилося мало розмірів", - говорить Світлана.

Покупців мало, продавці розвішують у залі одяг із нової колекції, перевдягають манекенів.

"Навіть у порівняні з попереднім роком продажі серйозно просіли, - розповідає Світлана. - Ціни на одяг залишаються високими. Магазини скорочують персонал, деякі переїжджають із центру Києва на околиці чи шукають торгові центри із нижчими цінами на оренду. Одяг зі старих колекцій нема куди дівати. Нову колекцію закупляли у значно меншій кількості, ніж весняну чи літню. Всім зрозуміло, що люди економлять на одязі. Осінню колекцію теж виставлять на розпродаж, але десь всередині жовтні".

"За останній рік одяг подорожчав десь удвічі, - говорить киянка Віталіна Денисюк. – Це змусило навіть мене, затятого шопоголіка, відмовитися на деякий час від покупок. Якщо продовжу і далі купувати усе, що хочу, забракне грошей на оренду квартири. 80 відсотків одягу у магазинах – імпорт. Тому ціни залежать від курсу. Ціни на одяг з нової колекції шокують. Але до акцій я приглядаюся. Недавно купила улюблені парфуми зі знижкою – вийшли на третину дешевші".

Літні розпродажі не потішили власників магазинів.

"Я на пальцях можу перерахувати дні, коли у нас біля кас і гардеробних стояли черги, - говорить Дмитро, продавець-консультант магазину жіночого і чоловічого одягу. – Дуже багато речей з літньої колекції ми вже відправили на склад, щоб звільнити місце під нову. На фінальний тиждень маємо надію не велику. У деяких магазинах розпродажі закінчилися ще 20 серпня. Люди стали дуже економними. Приходять, коли щось треба. Випадкових покупок майже не буває. Ідуть цілеспрямовано лише за джинсами, курткою чи піджаком".

Зараз ви читаєте новину «В останній тиждень літа магазини збувають одяг зі знижкою 90 відсотків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути