пʼятниця, 28 листопада 2014 11:49

В НБУ вирішили, що продають банкам забагато доларів

В НБУ вирішили, що продають банкам забагато доларів
Фото: fraza.ua

Національний банк України (НБУ) вирішив скоротити продаж валюти на регулярних аукціонах з 5 мільйонів доларів до трьох. Про це регулятор повідомив у листі банкам № 24-011/70580, передає Інтерфакс.

"Для зменшення впливу на процес визначення ринкового рівноважного курсу намірів деяких банків придбати валюту на аукціонах НБУ, починаючи з 28 листопада 2014 року, зменшує обсяг валюти, який пропонується для продажу на аукціонах, до трьох мільйонів доларів щодня", - вказується в листі.

У повідомленні нагадується, що з 5 листопада НБУ щодня продавав на аукціонах по $5 млн. У Нацбанку також підкреслили, що банки повинні відповідально ставитися до подання заявок, вказуючи в них справедливий курс, не прагнучи якомога дешевше купити валюту у Нацбанку.

"Значна кількість банків продовжує розглядати щоденні аукціони Нацбанку не як інструмент допомоги функціонуванню ринкового механізму, а як джерело задоволення потреб в іноземній валюті", - наголошується в листі.

Нагадаємо, що на початку листопада голова НБУ Валерія Гонтарєва запевняла, що валютні аукціони будуть проводитися щодня протягом періоду від трьох до шести місяців: планувалося продавати від $5 млн до $10 млн на кожному аукціоні.

Зараз ви читаєте новину «В НБУ вирішили, що продають банкам забагато доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути