пʼятниця, 02 березня 2012 19:25

У Нацбанку присоромили експертів, які пророкують дефолт

У Нацбанку присоромили експертів, які пророкують дефолт

Високі девальваційні та інфляційні очікування в Україні пов'язані, серед іншого, із відповідними негативними прогнозами фахівців.

Про це у відеозверненні заявив директор генерального економічного департаменту Національного банку України (НБУ) Ігор Шумило.

"Чому ж такі високі інфляційні та девальваційні очікування? Чому час від час лунають заяви від аналітиків, від журналістів, від у першу чергу політиків? Я порадив би подивитися на заяви цих політиків та аналітиків у минулому та позаминулому році, коли вони проголошували і дефолт, і обвал гривні на кінець літа, на осінь. На жаль, і зовнішні оцінки, які робляться по відношенню до України, не є завжди коректними і не завжди вірно інтерпретують показники", - сказав він.

За його словами, такі прогнози також негативно впливають на збільшення попиту на валюту серед населення.

"В країну входить значно більше валюти, ніж з неї виходить. Інша справа, що в минулому і позаминулому році насправді населення і бізнес купували значно більше готівкової валюти, ніж продавали банкам. В тому числі завдяки таким заявам, що відбудеться дефолт, що відбудеться девальвація", - зазначив Шумило.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна повернула МВФ півмільярда доларів боргу

Крім того, як наголосив він, курс гривні в Україні є ринковим.

"Ви можете спостерігати зараз ситуацію на готівковому і міжбанківському ринках, що Національний банк не виходить зараз з інтервенціями. Той курс, який визначається, є ринковим, він визначається попитом і пропозицією", - розповів Шумило.

Зараз ви читаєте новину «У Нацбанку присоромили експертів, які пророкують дефолт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути