вівторок, 27 січня 2015 11:59

В МВФ розповіли, за якої умови дадуть Україні грошей

В МВФ розповіли, за якої умови дадуть Україні грошей
Фото: infox.ru

Міжнародний валютний фонд (МВФ) готовий розширити фінансову допомогу Україні за умови стабілізації обстановки в країні.

Про це заявила директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард в інтерв'ю французькій газеті Le Monde, пише Finance.UA.

Як нагадала глава фонду, навесні 2014 при розрахунках можливих схем надання фіндопомоги Україні експерти МВФ виходили з того, що конфлікт на сході країни завершиться не пізніше осені.

"Сьогодні ці гіпотези втратили силу. Тепер ми працюємо над іншими варіантами, зокрема, з продовженням на чотири роки того терміну, який відводиться Україні на проведення реформ", – сказала Лагард.

Обсяг фінансування, на який міг би розраховувати Київ протягом цього періоду, також "ймовірно буде дещо вищим, ніж передбачалося", додала вона, підкресливши при цьому, що все залежатиме від військово-політичних чинників.

"Все це передбачає, що ситуація стабілізується. Це – пріоритет, – підкреслила вона. – Жоден партнер МВФ не зможе брати участь у програмі підтримки, якщо під питанням буде 20% ВВП України. Зв'язок між економічною і військовою ситуацією абсолютно очевидний".

Одночасно Крістін Лагард висловила жаль, що війна в Україні відбувається саме в той момент, коли владні повноваження в Києві отримали політики, з якими можна ефективно співпрацювати.

"Вперше перед нами співрозмовники, які, здається, рішуче налаштовані розпочати реформи і володіють політичною сміливістю їх провести, – зазначила директор фонду. – Наші українські співрозмовники серйозні – будь це президент Порошенко, прем'єр-міністр Яценюк, міністр фінансів або голова центрального банку. Порівняно з тим, що було останні 20 років, це величезна різниця".

Зараз ви читаєте новину «В МВФ розповіли, за якої умови дадуть Україні грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути