середа, 24 грудня 2014 12:19

В Міненерго пояснили, чому відключили Криму світло

В Міненерго пояснили, чому відключили Криму світло
Фото: zik.ua

Електропостачання в АР Крим Україна призупинила, оскільки півострів перевищив усі ліміти використання ресурсу. Про це Gazeta.ua повідомили в прес-службі Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

"Ми підтверджуємо відключення у зв'язку з тим, що вони перевищили ліміт споживання", - заявили в Міненерго.

Пізніше міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин повідомив, що постачання електроенергії в Крим відновили.

"Сьогодні вранці протягом досить тривалого часу був відключений Кримський півострів, після чого постачання було повернуто. І ми сподіваємося, що кримські споживачі будуть дотримуватися тих лімітів, які були раніше узгоджені в договірному режимі між компанією "Укрінтеренрерго" і "Крименерго", - сказав він на засіданні Кабміну.

При цьому, в прес-службі  міністерства зазначили, що нічого не чули про угоду з Росією щодо транзиту російської електроенергії через територію материкової України в Крим.

Нагадаємо, так званий "міністр палива та енергетики Криму" Сергій Єгоров сьогодні повідомив, що на території півострова повністю відключене енергопостачання.

"Годину тому в односторонньому порядку з України повністю відключено електропостачання Республіки Крим та міста Севастополя. По всім чотирьом лініям, в нуль", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «В Міненерго пояснили, чому відключили Криму світло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути